Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na

Keczup już nie będzie taki sam. Zobacz, co wymyślili

Podziel się:

Potrzeba matką wynalazków. Ale właściwie dlaczego miałby być potrzebny w takiej formie?

Keczup już nie będzie taki sam. Zobacz, co wymyślili
(Youtube.com)

Na pomysł wyprodukowania keczupu w plasterkach wpadł szef kuchni jednej z restauracji w Los Angeles. Ernesto Uchimuraz połączył koncentrat pomidorowy z sosem sojowym, czosnkiem i innymi przyprawami. Następnie całość wysuszył w piekarniku. Pocięta w kwadraty substancja rozpuszcza się po zetknięciu z gorącym, soczystym kotletem.

W ten sposób każdy z burgerów zawiera odpowiednią ilość keczupu. Bułka nie jest przesiąknięta od jego nadmiaru i nie robi się "papkowata". Wygląda na to, że w tej dziedzinie nie powiedziano jeszcze ostatniego słowa, a restauracje oferujące fast food czeka mała rewolucja.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić