Wróć na

Salmonella w kurniku GIS ostrzega

1
Podziel się

Sanepid ostrzega przed spożyciem jaj których, producentem jest GALLUS Sp. z o.o. z Manieczek w Wielkopolsce. W kurniku wykryto bakterie salmonelli. Część jaj została wycofana z obrotu.

Salmonella w kurniku GIS ostrzega
(123RF)
bCZBzBtx

Ostrzeżenie dotyczy jaj z wolnego wybiegu, które mają na skorupce oznaczenie 1PL 30261302 W-WYBIEG.

Jaja, które mogą być zakażone salmonellą, pochodzą z partii nr:

11.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 08.10.2019

bCZBzBtz

15.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 12.10.2019

16.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 13.10.2019

20.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 17.10.2019

21.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 18.10.2019

bCZBzBtF

Sanepid podjął decyzję o natychmiastowym wycofaniu ze sklepów jaj z zakażonego kurnika, zniesionych od 23 sierpnia 2019 roku.

Inspekcja sanitarna przypomina, że zjedzenie jajka zakażonego salmonellą, szczególnie na surowo, może się skończyć groźną chorobą.

oglądaj też: Ceny warzyw mocno w górę. Morawiecki pokazuje drugą stronę medalu

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

bCZBzBua
KOMENTARZE
(1)
Anka
12 miesięcy temu
Może by ktoś wreszcie zaczął sprawdzać czy fioletowe żarówki które mają za zadanie zabijać bakterie przy pakowaniu jaj są faktycznie żarówkami UV, bo większość sobie oszczędności robi i zakłada zwykłą kolorową bo głupi kontroler i tak nie sprawdzi. I nie tyczy się to tylko jajek ale tez i mięsa.
Najnowsze komentarze (1)
Anka
12 miesięcy temu
Może by ktoś wreszcie zaczął sprawdzać czy fioletowe żarówki które mają za zadanie zabijać bakterie przy pakowaniu jaj są faktycznie żarówkami UV, bo większość sobie oszczędności robi i zakłada zwykłą kolorową bo głupi kontroler i tak nie sprawdzi. I nie tyczy się to tylko jajek ale tez i mięsa.
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić