o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na

Salmonella w kurniku GIS ostrzega

1
Podziel się

Sanepid ostrzega przed spożyciem jaj których, producentem jest GALLUS Sp. z o.o. z Manieczek w Wielkopolsce. W kurniku wykryto bakterie salmonelli. Część jaj została wycofana z obrotu.

Salmonella w kurniku GIS ostrzega
(123RF)
bEDCtECZ

Ostrzeżenie dotyczy jaj z wolnego wybiegu, które mają na skorupce oznaczenie 1PL 30261302 W-WYBIEG.

Jaja, które mogą być zakażone salmonellą, pochodzą z partii nr:

11.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 08.10.2019

bEDCtEDb

15.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 12.10.2019

16.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 13.10.2019

20.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 17.10.2019

21.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 18.10.2019

bEDCtEDh

Sanepid podjął decyzję o natychmiastowym wycofaniu ze sklepów jaj z zakażonego kurnika, zniesionych od 23 sierpnia 2019 roku.

Inspekcja sanitarna przypomina, że zjedzenie jajka zakażonego salmonellą, szczególnie na surowo, może się skończyć groźną chorobą.

Zobacz także: oglądaj też: Ceny warzyw mocno w górę. Morawiecki pokazuje drugą stronę medalu

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

bEDCtEDC
KOMENTARZE
(1)
Anka
2 lata temu
Może by ktoś wreszcie zaczął sprawdzać czy fioletowe żarówki które mają za zadanie zabijać bakterie przy pakowaniu jaj są faktycznie żarówkami UV, bo większość sobie oszczędności robi i zakłada zwykłą kolorową bo głupi kontroler i tak nie sprawdzi. I nie tyczy się to tylko jajek ale tez i mięsa.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić