7 trików, by owoce i warzywa były dłużej świeże

2
1/8

Marnowanie jedzenia

Marnowanie jedzenia
(flickr.com, muammerokumus)
0
0
2/8

Pomidory

0
0
3/8

Osobno

0
0

Do tej grupy należą banany, morele, melony, gruszki, śliwki, mango i pomidory. Z drugiej strony są i takie owoce i warzywa, które są wrażliwe na etylen, jak chociażby jabłka, bakłażany, arbuzy, dynie, ziemniaki, marchew i brokuły. Kiedy więc umieścimy obok siebie dwa produkty z dwóch różnych grup, te, które nie przepadają za etylenem, zaczną się szybciej psuć.

4/8

Nie do lodówki

0
0
5/8

Ziemniaki

0
0
6/8

Brokuły

0
0
7/8

Banany

0
0
8/8

Winogrona

0
0

Teraz serce internetu w jednej aplikacji. Bądź na bieżąco i pobierz w Google Play albo App Store.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić