aktualizacja 

Czego nie tknie Europejczyk, zje Amerykanin. Zgroza!

30
1/8

Powierzchowna selekcja

Powierzchowna selekcja
(flickr.com, frankieleon (CC BY 2.0))
0
0

Przykładem takich substancji są syntetyczne barwniki spożywcze. Można je znaleźć m.in. w kolorowych makaronach, płatkach śniadaniowych, słodyczach oraz niektórych napojach gazowanych. Problem polega na tym, że barwniki te produkuje się z substancji pochodnych ropy naftowej. Najczęściej stosowana jest tartrazyna (E102) i Czerwień Allura (E129).

2/8

Kolorowe napoje gazowane

0
0
3/8

Odtłuszczone chipsy i frytki

0
0
4/8

Gotowe dania i paczkowane wypieki

0
0
5/8

Produkty mleczne

0
0
6/8

Wszechobecne konserwanty

0
0
7/8

Drób z niespodzianką

0
0
8/8

Ulepszone pieczywo

0
0

Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.

{:external}

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić