Wróć na
Luiza Nowak
|
3 reakcje
0
0
3
Podziel się
2 z 7

Dżem figowy

Dżem figowy
(123RF)
0
0

Słodkie domowe przetwory robimy z wielu owoców – truskawek, wiśni, jagód, agrestu czy malin. Dlaczego więc nie zrobić go z fig? Do jego przygotowania potrzebujemy: świeżych owoców, cukru, soku z pomarańczy, soku z cytryny oraz startej skórki z pomarańczy i cynamon. Pokrojone figi moczymy razem z sokiem, cukrem, cynamonem i pomarańczową skórką. Po dokładnym wymieszaniu odstawiamy na 2 godziny. Następnie wyjmujemy owoce z zalewy i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż staną się wysmażone. Tak przygotowany dżem pasteryzujemy w umytych i wyparzonych wcześniej słoikach.

3
0
0
bCYifrsL
KOMENTARZE
(3)
Smakosz
2 lata temu
Najlepsze danie ,to figa z makiem i pasternakiem z dedykacją od DONALDA Tuska.
opinia
2 lata temu
stała akcja u ruskich żeby mieszać politykę ze sportem, najpierw olimipada i mundial teraz to
Pyszność
2 lata temu
Figa z makiem i pasternakiem od Donalda
bCYifrsP
Najnowsze komentarze (3)
opinia
2 lata temu
stała akcja u ruskich żeby mieszać politykę ze sportem, najpierw olimipada i mundial teraz to
Pyszność
2 lata temu
Figa z makiem i pasternakiem od Donalda
Smakosz
2 lata temu
Najlepsze danie ,to figa z makiem i pasternakiem z dedykacją od DONALDA Tuska.
bCYifrst
TOP10 - najpopularniejsze galerie
bCYifrsu
bCYifrsv
bCYifrsw
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić