Nie wyrzucaj ich do kosza! 7 niezwykle wartościowych "odpadków"

13
1/7

Zdrowe resztki

Zdrowe resztki
(Wikimedia Commons CC0)
0
0

Dobrym przykładem takich resztek są nasiona kantalupy. Uznawane zazwyczaj za "niejadalne", są one wręcz naładowane białkiem, błonnikiem, witaminą E oraz magnezem. By stały się zdatne do spożycia, wystarczy podpiec je w piekarniku, a następnie wymieszać z oliwą.

2/7

Łupiny z cebuli

0
0
3/7

Skórka z arbuza

0
0
4/7

Liście brokuła

0
0
5/7

Nać selera

0
0

Seler naciowy

6/7

Skórka pomarańczy

0
0
7/7

Łodygi boćwiny

0
0
Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić