REKLAMA
Odsłoń newsy
Odsłoń newsy
Cytaty dnia
Copyright Wirtualna Polska Media S.A. - ReklamaRegulaminPrywatność
Odświeżone 3 godziny temu
Twoje konto
Pogoda
Radio
Quizy
0
graczy online
Graj teraz!
REKLAMA
Rafał Natorski06.12.18 (10:02)
2 z 9

Kiszonki

Shutterstock.com

Nieprzypadkowo nasi przodkowie kisili jesienią ogromne ilości kapusty czy ogórków. Tego typu przetwory to skarbnica wzmacniającej odporność organizmu witaminy C oraz fitoncydów, które niszczą bakterie i wirusy, a także wykazują działanie przeciwzapalne. Kiszonki dostarczają potężnej dawki błonnika pokarmowego, który reguluje przemianę materii. Wykazują też działanie probiotyczne, regenerując naszą naturalną florę bakteryjną, a jej kondycja bywa zimą bardzo kiepska.

0
0
Dalej
0
0
0
0
0
0
PODZIEL SIĘ
TWEETNIJ
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
REKLAMA
REKLAMA
Zamknij