REKLAMA
Odświeżone 33 minuty temu
Twoje konto
Pogoda
Radio
Quizy
0
graczy online
Graj teraz!
REKLAMA
Agata Dutkowska13.06.19 (10:07)
1 z 5

Szczypiorek nie tylko do jajecznicy. Zaskakujące przepisySmaczny dodatek

Fotolia
Szczypiorek to roślina używana głównie jako przyprawa. Jest to znakomite źródło żelaza, miedzi, manganu i witamin A, C, K oraz związków siarki, którym zawdzięczamy ostry zapach i smak szczypiorku. To aromatyczne ziele ma właściwości zdrowotne podobne do czosnku, choć nie aż tak silne.

Ze względu na wysoką zawartość witaminy C, szczypior stosowany jest w profilaktyce infekcji wirusowych, przy przeziębieniach, kaszlu lub osłabieniu organizmu. Jego walory prozdrowotne idą w parze z wszechstronnym zastosowaniem w kuchni. Choć wielu z nas dodaje go niemal wyłącznie do sałatek lub twarożku. Tymczasem szczypiorek podkreśli smak naprawdę wielu dań.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
0
Dalej
0
0
0
0
0
0
PODZIEL SIĘ
TWEETNIJ
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
REKLAMA
REKLAMA
Zamknij