Przepis na najlepsze rydze. Sekret tkwi w...

16

Ile Polaków, tyle sposobów na grzyby. Marynowane, w occie, w sosie, w grzybach czy smażone. Jednak w przypadku rydzów sekret tkwi w prostocie. W 5 minut można wyczarować prawdziwe cudo.

Przepis na najlepsze rydze. Sekret tkwi w...
Leśnicy zdradzili przepis na doskonałe rydze. (Pixabay)

Tegoroczny sezon grzybowy jest dla nas szczególnie łaskawy. W końcu przyszedł czas na rydze, których w lesie nie brakuje. Jak je najlepiej przyrządzić? Pomysłów jest wiele, ale w przypadku tego grzyba największy sekret tkwi w prostocie. Wystarczą świeże rydze, łyżka dobrego masła i szczypta soli do smaku. I tyle! To genialny dodatek to obiadu, ale nie da się ukryć, że świetnie smakują również po prostu z pajdą chleba prosto z patelni. Smacznego!

Przepis na rydze. Składniki:

  • świeże rydze
  • masło
  • sól

Przepis na rydze. Wykonanie:

  • Grzyby dokładnie oczyść, zostaw same kapelusze
  • Na patelni rozgrzej masło
  • Wrzuć na nie grzyby, powinny w miarę dokładnie pokryć się tłuszczem, ale nie w nim pływać
  • Smaż ok. 3-4 minuty co jakiś czas mieszając
  • Dopraw solą
Trwa ładowanie wpisu:facebook
Zobacz także: Jesienne zbiory ciekawych grzybów. Pokazał, co miał w koszyku
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić