JM| 

Przepis na biszkopt. Nigdy Ci nie opadnie!

3

Istnieje wiele przepisów na biszkopt. Idealne ciasto to takie, który nie opada w trakcie pieczenia. Z naszym przepisem przygotujesz wyśmienity puszysty biszkopt!

Przepis na biszkopt. Nigdy Ci nie opadnie!
Przygotuj wyśmienity i puszysty biszkopt! (Pixabay)

Biszkopt nadaje się do praktycznie do wszystkiego. W dodatku jest wyjątkowo prosty. Jego przygotowanie zajmie Ci maksymalnie godzinę!

Przygotuj w domu fantastyczny biszkopt, który nie opadnie w trakcie pieczenia. Przepis jest naprawdę prosty. W dodatku nie potrzeba wcale wielu składników.

Przepis na biszkopt. Potrzebne składniki:

  • 3 jajka
  • 100 gramów mąki pszennej
  • 35 gramów mąki ziemniaczanej
  • 100 gramów cukru

Przepis na biszkopt. Sposób przygotowania:

  • Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaj i przesiej. Wyciągnij z lodówki jajka – powinny być w temperaturze pokojowej.
  • Wyłóż papierem do pieczenia formę. Nastaw piekarnik na 160 stopni Celsjusza.
  • Ubij jajka z cukrem na sztywno. Im lepiej ubijesz jajka tym ładniejszy i bardziej puszysty będzie biszkopt, dlatego zaleca się ubijanie przez minimum 10 minut.
  • Dodaj do jajek przesianą mąkę w dwóch turach. Delikatnie wymieszaj.
  • Upiecz biszkopt przez 35-45 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza.

Wyśmienity biszkopt. Prosty i szybki przepis!

Biszkopt to świetny pomysł na każdą okazję! Spróbuj także innych naszych przepisów, w tym na sernik japoński oraz rosół.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić