Przepis na konfiturę z czerwonej cebuli. Dodaj ją do mięs i serów
Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do serów, mięs, pasztetów, pieczywa czy potraw z grilla. Banalnie prosta i niedroga w wykonaniu konfitura zachwyci wszystkich zwolenników nietypowych smaków.
Źródło zdjęć: © Pixabay
Konfitura z czerwonej cebuli z miodem i winem jest pysznym dodatkiem do dań mięsnych, pieczonych na grillu, pasztetów, a także różnego rodzaju serów. Dżem z cebuli idealnie sprawdzi się w roli dodatku na pieczywo, jako odmiana włoskiej bruschetty. Sprawdź jaka jest prosta w przygotowaniu. Smacznego!
Przepis na konfiturę z czerwonej cebuli. Potrzebne składniki:
- 4 czerwone cebule
- 130 ml czerwonego wina
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki miodu lub brązowego cukru
- pól łyżeczki suszonego tymianku
- sól i pieprz
Przepis na konfiturę z czerwonej cebuli. Sposób przygotowania:
- Obierz cebule i pokrój w cienkie piórka
- Na patelni rozgrzej olej i masło, wrzuć cebule i smaż aż cebula będzie zeszklona
- Dodaj pozostałe składniki, dopraw do smaku
- Duś wszystko razem na małym ogniu do momentu wyparowania wszystkich płynów od czasu do czasu mieszając
Czytaj także: Pizza w 5 minut. Przepis na pizzę na cieście francuskim
Przepis na prażone jabłka. Idealne do szarlotki i innych deserów
Źródło artykułu: o2pl