Dagmara Smykla-Jakubiak
Dagmara Smykla-Jakubiak| 

Czekoladowy pudding z mikrofalówki. Tylko cztery składniki

0

Budynie w proszku się skończyły, a przed sklepem widzisz kilometrową kolejkę? Spróbuj przepisu na czekoladowy pudding. Kremowy deser zrobisz z czterech składników w kubku. Wystarczy dosłownie 5 minut.

Przepis na pudding czekoladowy z mikrofalówki
Przepis na pudding czekoladowy z mikrofalówki (Twitter.com)

Pudding z mikrofalówki zachwyci każdego miłośnika czekolady. Potrzebujesz jedynie czterech składników, żeby cieszyć się dekadenckim musem czekoladowym. Wystarczy pięć minut i gotowe.

Czekoladowy pudding z mikrofalówki. Potrzebne składniki:

  • 3 łyżki pokruszonej gorzkiej czekolady (45 g)
  • 0,5 szklanki pełnotłustego mleka
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • opcjonalnie: szczypta soli

Czekoladowy pudding z mikrofalówki. Sposób przygotowania:

  • W dużym kubku wymieszaj kawałki czekolady ze skrobią kukurydzianą
  • Dodaj wanilię i mleko, zamieszaj i wstaw do mikrofalówki na minutę
  • Ubij masę widelcem i wstaw na pół minuty do mikrofalówki
  • Ubijaj i wstawiaj na pół minuty, aż składniki dokładnie się połączą, a masa zgęstnieje
  • Odstaw na chwilę, żeby nie poparzyć się gorącym puddingiem

I gotowe! Pudding podawaj na ciepło, będzie doskonale smakował z bitą śmietaną, dżemem wiśniowym lub (wersja dla dorosłych) likierem pomarańczowym. Do puddingu możesz wykorzystać mleko roślinne domowej roboty. Spróbuj też ciasta czekoladowego z mikrofalówki.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić