Wróć na
Kamil Karnowski
|

Przepis na kwarantannę. Naleśniki bez mąki idealne na śniadanie z dwóch składników

2
Podziel się

Masz ochotę na coś słodkiego, a skończyła się mąka. A może chcesz spróbować śniadania innego niż zwykle? Ten przepis będzie idealny. Do zrobienia tych naleśników wystarcza bowiem tylko dwa składniki. Tekst powstał w ramach akcji #Zostań w domu z o2.

Przepis na kwarantannę. Naleśniki bez mąki idealne na śniadanie z dwóch składników
(Facebook.com)

Przepis na naleśniki bez mąki jest niezwykle prosty i będą w stanie wykonać go nawet najwięksi kuchenni amatorzy. Jeśli w gotowaniu stawiacie pierwsze kroki, uwierzcie - ten przepis na pewno się wam uda.

Naleśniki bez mąki. Potrzebne są tylko dwa składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • 2 jajka
  • opcjonalnie możesz dodać łyżeczkę cukru

Naleśniki bez mąki. Sposób przygotowania

  • Banana rozgnieć widelcem w misce
  • Wbij dwa jajka
  • Rozmieszaj, by masa była jednolita
  • Rozgrzej patelnię i na suchej patelni wylewaj niewielkie porcje ciasta
  • Smaż, aż się zarumienią, ale uważaj, by patelnia nie była zbyt gorąca - to ciasto bardzo łatwo może się przypalić

I gotowe! Ten przepis jest nie tylko łatwy w przygotowaniu. Dzięki temu, że nie używa się w nim mąki, tak przyrządzone naleśniki będą idealne dla wszystkich, którzy dbają o linię.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.

Zapisz się na nasz specjalny newsletter o koronawirusie.

KOMENTARZE
(2)
ogrodnik
1 tyg. temu
Niedojrzałe, zielone banany można gotować jak zwykłe ziemniaki. Są naprawdę dobre. Ciekawostka, po ostudzeniu i spożywane na chłodno (czyli temp. pokojowa) wykazują najwyższy wskaźnik zawartości skrobi opornej, niezbędnej dla utrzymania właściwego poziomu mikrobiomu.
Anka
1 tyg. temu
Zaraz zrobię córce na śniadanko;)
Najnowsze komentarze (2)
ogrodnik
1 tyg. temu
Niedojrzałe, zielone banany można gotować jak zwykłe ziemniaki. Są naprawdę dobre. Ciekawostka, po ostudzeniu i spożywane na chłodno (czyli temp. pokojowa) wykazują najwyższy wskaźnik zawartości skrobi opornej, niezbędnej dla utrzymania właściwego poziomu mikrobiomu.
Anka
1 tyg. temu
Zaraz zrobię córce na śniadanko;)
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić