Poszła do restauracji Adamczyka. Powiedziała co jej nie smakowało

83

Popularna Tiktokerka odwiedziła ostatnio restaurację znanego aktora Piotra Adamczyka. Aga nie ukrywa, że jedno z tradycyjnych polskich dań szczególnie jej nie zasmakowało.

Poszła do restauracji Adamczyka. Powiedziała co jej nie smakowało
Popularna Tiktokerka odwiedziła ostatnio restaurację znanego aktora Piotra Adamczyka. (Facebook, TikTok)

Aga prowadzi konto na TikToku, na którym testuje jedzenie w różnych restauracjach w Polsce. Poleca również miejsca, które jej zdaniem warto odwiedzić. Ostatnio wybrała się do warszawskiej restauracji, którą prowadzi popularny aktor Piotr Adamczyk wraz z dwoma przyjaciółmi.

Użytkowniczka TikToka na początku podkreśliła, że "wystrój Starego Domu na pewno wyróżnia tę restaurację na tle warszawskiego gastro". Wnętrze lokalu przypomina karczmę w warszawskim klimacie, a w karcie dominują dania kuchni polskiej.

Tiktokera na przystawkę zamówiła tatara, który jest przygotowywany na oczach gości. Według niej jest obłędny w smaku. Danie oceniła 11 na 10 punktów.

Porównała lokal Adamczyka do restauracji Gessler

Autorka nagrania spróbowała także zimnych nóżek w galarecie, które smakowały już o wiele gorzej niż tatar. Tiktokerka oceniła drugą przystawkę tylko na 5 punktów.

Na danie główne zaserwowano jej kotlety mielone z dodatkami oraz gołąbki. Mimo że pierwsze danie było smacznie, to smak gołąbków pozostawiał już wiele do życzenia.

Sytuację ratuje kotlet mielony, ale zaraz psują ją gołąbki z arcytwardą kapustą - oceniła Aga.

Aga znana na TikToku jako @agatestuje spróbowała także drożdżówki, którą oceniła na 9 punktów. Podsumowaniem wizyty było porównanie dań z restauracji Piotra Adamczyka do kuchni Magdy Gessler.

Prawie wszystko oprócz tatara jest u pani i lepsze i droższe. Besos - oceniła krótko.

Na stronie restauracji sprawdziliśmy ceny dań w lokalu aktora. Za tatara z dojrzewającej wołowiny trzeba tam zapłacić 49 zł. Galaretka z wieprzowych nóg kosztuje 33 zł. Za kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami z patelni zapłacimy 39 zł. Z kolei pierogi ruskie lub z kapustą i grzybami kosztują 35 zł, a kotlet schabowy 39 zł.

Trwa ładowanie wpisu:tiktok
Zobacz także: Magda Gessler: "Mam wrażenie, że ktoś zrobił kupę i położyć mięso"
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić