Nawet profesjonaliści powodują katastrofy
Jeżeli sądzicie, że kilka kursów gotowania, czy nawet szkoła gastronomiczna, są w stanie z każdego zrobić przyzwoitego kucharza, jesteście w błędzie. W kuchniach barów i restauracji dzieją się takie rzeczy, że lepiej już samemu przygotować jedzenie.
To kiedyś była patelnia
Jak widać, nie każda z nich nadaje się do smażenia na płycie indukcyjnej. Bywa.
Niektóre ziemniaki będą surowe
Dlatego szef kuchni dla niepoznaki zrobi ze wszystkich purée. "Spoko, ludzie zjedzą".
Jak w labolaotrium
Jeden z kucharzy koniecznie chciał sprawdzić, co stanie się z podgrzanym plastikiem. No to teraz już.
Zaraz wybuchnie
Miejmy nadzieję, że udało się wezwać straż pożarną. Oczywiście na czas.
Pasuje idelanie
Każdy wie, że przykrywka powinna być o wiele mniejsza od garnka. Nie?
Gorąca atmosfera
Przy ponad 50 stopniach Celsjusza kuchnia zamieniła się w piekło.
Świeża sałatka owocowa
Składniki dopiero co wyjęto z zamrażalki.
Nic się nie zmarnuje
W ciągu 60 sekund trzeba wlać sosy z powrotem do pojemników. Inaczej dostaną się do nich bakterie.
To by było na tyle
Jeżeli nie ma się serca do gotowania, lepiej kupować gotowe.
Widziałeś lub słyszałeś coś ciekawego? Poinformuj nas, nakręć film, zrób zdjęcie i wyślij na redakcjao2@grupawp.pl.