Jak jeść pałeczkami? Patent, który każdy powinien znać

13

Zupki chińskie to danie, które świetnie sprawdza się, gdy nie mamy nic w lodówce. Często zabieramy je również na biwaki czy szybkie wyjazdy, podczas których nie mamy dostępu do kuchni. Choć nie są zbyt zdrową alternatywą, od czasu do czasu sięga po nie mnóstwo ludzi. Wielu nie wie, że istnieją świetne triki z zupkami chińskimi i pałeczkami.

Jak jeść pałeczkami? Patent, który każdy powinien znać
Triki z zupkami chińskimi i pałeczkami (Genialne.pl)

Zupki chińskie to słynne danie instant. Występuje w postaci makaronu z przyprawami, który zalewa się wrzątkiem. Powstało mnóstwo smaków zupek chińskich od rosołu, przez pomidorową czy serową. W Polsce zazwyczaj jemy je łyżką jak każde inne płynne danie. Niektórzy jednak wolą do spożywania tej potrawy same pałeczki zalewając składniki małą ilością ciepłej wody. Dzięki temu uzyskujemy esencjonalny i nietypowy makaron z przyprawami. Oto triki kuchenne na zupki chińskie i pałeczki oraz wiele innych!

Co zrobić z zupkami chińskimi i pałeczkami? Wystarczy kilka trików, by jedzenie dania instant stało się dużo prostsze! Często zdarza się, że pałeczki plączą nam się w dłoniach i wypadają. Wystarczy zastosować plastikową rurkę, do której włożymy pałeczki, a następnie złożymy ją na pół. Dzięki temu pałeczki nie wypadną i dużo łatwiej uda się nimi chwytać makaron. Szczegóły na poniższym wideo! Jakie jeszcze patenty ułatwią nam życie w kuchni?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Triki z zupkami chińskimi i pałeczkami. Niewiarygodne, co można z nimi zrobić!

Triki, które musisz wypróbować w kuchni. Pałeczki i zupka chińska to nie wszystko!

Oprócz triku z pałeczkami i zupką chińską, warto wypróbować trik z pomidorem. Aby ułatwić sobie krojenie warzywa na drobne kawałki wystarczy naciąć go po przekątnej kilkukrotnie. Następnie przekręcamy warzywo i kroimy wzdłuż linii. Dzięki temu w szybki sposób uzyskamy małe kawałki idealne do sałatki!

Kolejny sposób na ułatwienie sobie życia polega na stworzeniu sztućców do chwytania sałatki. Często męczymy się za pomocą widelca i łyżki, które wpadają do miski pełnej warzyw. Nie tym razem! Wystarczy połączyć ze sobą dwa widelce i… klips do papieru. Przyklejamy do niego sztućce, a następnie chwytamy sałatkę, która bez problemu pojawi się na naszych talerzach. Co jeszcze warto zastosować w kuchni?

Jeśli mamy ochotę na sok z granatu, a nie wiemy, jak go wycisnąć, z pomocą przyjdzie nam wielka strzykawka. Ziarenka owocu wystarczy włożyć do jej wnętrza, a następnie za pomocą końcówki medycznego przyrządu ścisnąć je nad szklanką lub miseczką i gotowe! Szczegóły na powyższym wideo, gdzie zobaczymy sposób na obieranie papryki czy smażenie bekonu.

Autor: WIP
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić