aktualizacja 

GIS ostrzega. Uwaga na te jajka. Pod żadnym pozorem ich nie jedz!

33

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wykryciu pałeczek salmonelli w jednej partii jaj ściółkowych. Były one dostępny w sieci sklepów Stokrotka.

GIS ostrzega. Uwaga na te jajka. Pod żadnym pozorem ich nie jedz!
W jajach wykryto salmonellę (GIS)

Państwowa Inspekcja Sanitarna przeprowadziła badania laboratoryjne, które dały niepokojące wyniki. Wykryto salmonellę w jednej partii jaj kurzych ściółkowych.

Bakteria była obecna na powierzchni skorupek, jak i w środku jaj. Absolutnie nie należy spożywać skażonych jaj, bo grozi to poważnymi problemami zdrowotnymi.

Salmonella w jajach - szczegóły skażonego produktu

Kod na skorupkach jaj - 2PL 14131317

Nr partii - 21.12.2020.O8

Termin przydatności do spożycia - 21.12.2020 r.

Producent – Polskie Fermy Grupa Producentów Sp. z o.o., Włostowa 109 D, 48-317 Korfantów

Ferma z której pozyskano jaja – Ferma Niosek Ząbkiewicz Sp. J., ul. Siemiątkowskiego 18, 05-540 Radzanów

Numer zakładu pakowania jaj: PL 16075903

Klienci, którzy zakupili skażony produkt, mogą dokonać zwrotu w najbliższym sklepie Stokrotka. Zapewniono, że koszty nabycia jajek będą zwracane.

Autor: MDO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić