aktualizacja 

Przepis na pastę z awokado. Idealna na kanapki

5

Szybka i bardzo prosta pasta z awokado przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom tego warzywa. Możesz zrobić raz i cieszyć się nią przez kilka dni. W dodatku nadaje się nie tylko na kanapki, lecz także jako dodatek do przystawek.

Przepis na pastę z awokado. Idealna na kanapki
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Awokado przez lata było niedoceniane. Teraz bije rekordy popularności. Kochają je kucharze, restauratorzy, kulinarni blogerzy. Jest smaczne, a przy tym niezwykle zdrowe. A pasta z awokado? Nada się do wszystkiego i z każdej okazji. W dodatku jest prosta do wykonania i bardzo szybka. Palce lizać!

Pasta z awokado. Składniki:

  • 1 Awokado
  • 2 Jajka
  • 1 Cebula
  • Szczypta soli i pieprzu
  • 50 g majonezu
  • 0,5 cytryny

Pasta z awokado. Wykonanie:

  • Jajka ugotuj na twardo i pozostaw do wystudzenia;
  • Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę;
  • Miąższ zetrzyj na tarce na dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało;
  • Obrane jajka, awokado, cebulę i majonez zblenduj na gładką masę;
  • Dopraw do smaku;
  • Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce.
Zobacz także: Pyszny makaron z sosem pieczarkowym. Prosty sposób na lekki posiłek
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić