Wziął pod lupę nowości z Dino. Będziecie bardzo zaskoczeni

9

Dietetyk Michał Wrzosek na profilach w mediach społecznościowych edukuje swoich obserwatorów w kwestii zdrowego odżywiania. Specjalista wybrał się ostatnio do Dino, aby sprawdzić nowości, jakie oferuje sklep.

Wziął pod lupę nowości z Dino. Będziecie bardzo zaskoczeni
Doktor Michał Wrzosek (AKPA, Jacek Kurnikowski)

Doktor Michał Wrzosek to znany dietetyk, który prowadzi z powodzeniem własny kanał na TikToku. Jego poczynania na tej platformie śledzi obecnie ponad 697 tys. osób. Profil ten zebrał zaś blisko 19 milionów polubień.

W swoich filmikach uczy Polaków, jak prawidłowo się odżywiać. Często też recenzuje żywność ze sklepów. Tak stało się tym razem. Na tapet wziął nowości w sklepie Dino.

Wziął pod lupę nowości z Dino. Będziecie bardzo zaskoczeni

Pierwszym z produktów był mus od Tymbarku. Dietetyk docenił go za "dobry i prosty skład" - znajdują się tam same owoce. Wyjaśnił jednak, że "ma więcej kalorii i cukru niż sok, ale jest w nim trochę błonnika". Podkreślił, że "zawsze lepiej wybrać świeże owoce".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Lexy Chaplin szczerze o OnlyFans Fagaty: "Nie jestem pozytywnie nastawiona"

Następnie pod lupę wziął budyń marki Emix. Dietetyk negatywnie ocenił go za to, że ma aż 20 proc. czystego cukru i maltodekstryne, która ma wysoki indeks glikemiczny. Minusem jest też niską podaż białka.

Pozytywną ocenę otrzymał za to nowy Choco Budyń z Delecty. "Dobry i prosty skład. Bez dodatkowego cukru, bo jest tylko w dodanej czekoladzie (1 proc.). Plus za to, że smak głównie zapewnia czyste kakao, a nie właśnie czekolada" - stwierdział Michał Wrzosek. Na uznanie zasłużył też Wanilo Budyń z tej samej marki. Wszystko przez brak cukru i tylko 4 składniki.

Ocenie poddany został także wegański kubek kaszy kuskus z suszonymi warzywami od Emix. Według dietetyka skład w porządku, ale nie spodobała mu się jedna rzecz - maltodekstryna, która jest bardziej złożoną formą cukru. Podkreśla, że produkt zawiera dużą ilość przypraw i suszonych warzyw. Ekspert zaznacza jednak, że nie można traktować go jak samodzielny posiłek. "Dopiero jak dodamy źródło białka i świeże warzywa" - dodał.

Michał Wrzosek dobre noty przyznał rownież napojowi mlecznemu ProUp. Docenił go za skład i 35 g białka.

Pod lupę trafiły też parówki z filetem z kurczaka od firmy Duda. Dietetyk podkreślił jednak, że "żadne parówki nie są super". Wyjaśnił, że "przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka jelita grubego i należy je ograniczać". "Mają 85 proc. mięsa, a mogłoby być lepiej. Liczne wypełniacze, dodatki i azotan sodu" - poinformował.

Trwa ładowanie wpisu:tiktok
Autor: NJA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić