Najdroższy w Polsce. Internauci komentują: "Czy ktoś na głowę upadł?"
Twórcy bloga "Kulinarnie Niepoważni" wybrali się do jednej z warszawskich cukierni, by ocenić smak najdroższego croissanta w stolicy, a zapewne również w Polsce. Za taki przysmak z kremem trzeba zapłacić aż... 34,90 zł! Ocena blogerów nie pozostawia wątpliwości.
Twórcy bloga "Kulinarnie Niepoważni" chętnie próbują najróżniejszych smaków i oceniają je w sieci. Tym razem wybrali się do cukierni w Warszawie, by skosztować croissanta z kremem za niemal 35 zł. Recenzję w formie nagrania zamieścili na Instagramie.
Czytaj także: Masz przyznane świadczenie 500+? Pamiętaj o tej dacie!
Ciasto z dziurką to cukiernia w centrum Warszawy. Znana z ciast, ptysiów i pączków. Teraz w ofercie pojawił się crox wheel - croissant w kształcie koła, wypchany po brzegi nadzieniem. Są dwa smaki: malina z pistacją i masło orzechowe z porzeczką - tłumaczą smakosze na początku filmu.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo...
Czekają nas długie miesiące wyrzeczeń. "Inflacja się nakręca"
Zdaniem blogerów, warto jest wydać prawie 35 zł na ten deser, gdyż po brzegi wypełniono kremem, a jego smak jest wręcz wyborny.
Smakują obłędnie. Są ogromne i wypchane kremem, a kosztują 35 zł. Dużo? Tak, ale naprawdę warto - tłumaczy na nagraniu Aneta z bloga "Kulinarnie Niepoważni".
Pod filmem pojawiły się setki komentarzy. Część internautów uważa, że warto przynajmniej raz wydać 35 zł, by spróbować tak oryginalnego deseru. - Muszę spróbować, a cena adekwatna do jakości zapewne i miejsca. Jakościowe produkty i prowadzenie działalności jest bardzo drogie - czytamy w sekcji komentarzy.
Nie rozumiem ludzi których przeraża ta cena. Chyba nigdy nie mieliście do czynienia z wypiekami, i to jeszcze tak czasochłonnymi. W skład wchodzą jeszcze składniki i utrzymanie lokalu. Piekę torty i ta cena wcale mnie nie dziwi. Do niektórych chyba nie dociera, że cukiernie też dotknęła inflacja - napisała jedna z internautek.
Dla części komentujących cena croissanta wydaje się jednak zbyt wygórowana. W sekcji komentarzy czytamy także:
Za 35 zł to się powinno móc zjeść obiad, a nie ciastko.
Z cenami w Polsce to już odlecieli. Skąd taka cena? Np. w Paryżu croissant roll kosztuje w przedziale 4-6 euro.
Czy ktoś na głowę upadł z tą ceną?
35 zeta! No szaleństwo nawet z nadzieniem ze złota.
Jakie jest wasze zdanie? Za drogo czy cena adekwatna do oferowanego przez cukiernię produktu?
Czytaj także: Pokazała wideo z hotelu na Majorce. "Nie rozumiem"