aktualizacja 

Najdroższy w Polsce. Internauci komentują: "Czy ktoś na głowę upadł?"

116

Twórcy bloga "Kulinarnie Niepoważni" wybrali się do jednej z warszawskich cukierni, by ocenić smak najdroższego croissanta w stolicy, a zapewne również w Polsce. Za taki przysmak z kremem trzeba zapłacić aż... 34,90 zł! Ocena blogerów nie pozostawia wątpliwości.

Najdroższy w Polsce. Internauci komentują: "Czy ktoś na głowę upadł?"
Czy warto wydać niemal 35 zł na croissanta z kremem? (@kulinarnie_niepowazni, Instagram)

Twórcy bloga "Kulinarnie Niepoważni" chętnie próbują najróżniejszych smaków i oceniają je w sieci. Tym razem wybrali się do cukierni w Warszawie, by skosztować croissanta z kremem za niemal 35 zł. Recenzję w formie nagrania zamieścili na Instagramie.

Ciasto z dziurką to cukiernia w centrum Warszawy. Znana z ciast, ptysiów i pączków. Teraz w ofercie pojawił się crox wheel - croissant w kształcie koła, wypchany po brzegi nadzieniem. Są dwa smaki: malina z pistacją i masło orzechowe z porzeczką - tłumaczą smakosze na początku filmu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo...

Zobacz także: Czekają nas długie miesiące wyrzeczeń. "Inflacja się nakręca"

Zdaniem blogerów, warto jest wydać prawie 35 zł na ten deser, gdyż po brzegi wypełniono kremem, a jego smak jest wręcz wyborny.

Smakują obłędnie. Są ogromne i wypchane kremem, a kosztują 35 zł. Dużo? Tak, ale naprawdę warto - tłumaczy na nagraniu Aneta z bloga "Kulinarnie Niepoważni".

Pod filmem pojawiły się setki komentarzy. Część internautów uważa, że warto przynajmniej raz wydać 35 zł, by spróbować tak oryginalnego deseru. - Muszę spróbować, a cena adekwatna do jakości zapewne i miejsca. Jakościowe produkty i prowadzenie działalności jest bardzo drogie - czytamy w sekcji komentarzy.

Nie rozumiem ludzi których przeraża ta cena. Chyba nigdy nie mieliście do czynienia z wypiekami, i to jeszcze tak czasochłonnymi. W skład wchodzą jeszcze składniki i utrzymanie lokalu. Piekę torty i ta cena wcale mnie nie dziwi. Do niektórych chyba nie dociera, że cukiernie też dotknęła inflacja - napisała jedna z internautek.

Dla części komentujących cena croissanta wydaje się jednak zbyt wygórowana. W sekcji komentarzy czytamy także:

Za 35 zł to się powinno móc zjeść obiad, a nie ciastko.
Z cenami w Polsce to już odlecieli. Skąd taka cena? Np. w Paryżu croissant roll kosztuje w przedziale 4-6 euro.
Czy ktoś na głowę upadł z tą ceną?
35 zeta! No szaleństwo nawet z nadzieniem ze złota.
Trwa ładowanie wpisu:instagram

Jakie jest wasze zdanie? Za drogo czy cena adekwatna do oferowanego przez cukiernię produktu?

Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić