Tyle zapłacisz za wielkanocny żur w restauracji Adamczyka. Cena wbija w fotel

26

Wielkanoc 2024 zbliża się wielkimi krokami. Z tej okazji warszawska restauracja z domową kuchnią o nazwie "Stary Dom", współprowadzona przez aktora Piotra Adamczyka, zaprezentowała specjalne, świąteczne menu. Cena za niektóre rarytasy aż wbija w fotel. Wielu może bowiem tylko pomarzyć o takim drogim jedzeniu.

Tyle zapłacisz za wielkanocny żur w restauracji Adamczyka. Cena wbija w fotel
Tyle zapłacisz za wielkanocny żur w restauracji Adamczyka. Cena wbija w fotel. (AKPA, Stary Dom)

W tym roku Wielkanoc wypada 31 marca, a Lany Poniedziałek - 1 kwietnia. Jeśli nie lubimy gotować i piec, bądź zwyczajnie nie mamy na to czasu, to możemy skorzystać z ofert, jakie przygotowały niektóre restauracje. Wśród nich nie brakuje też knajp należących do polskich celebrytów.

Wielkanoc 2024. Tyle zapłacisz za żur w restauracji Adamczyka. Cena wbija w fotel

Ze specjalnym wielkanocnym menu do swoich klientów wyszedł już lokal "Stary Dom" w Warszawie, współprowadzony przez aktora Piotra Adamczyka. Ceny za niektóre tamtejsze dania naprawdę robią wrażenie.

Za jedną porcję sałatki jarzynowej zapłacimy aż... 43 zł, a za kilogram pasztetu domowego: wieprzowo - cielęcego - 89 zł. Śledź w oleju lnianym kosztuje w "Starym Domu" 45 zł (za porcję), a ten po kaszubsku - 47 zł (za porcję). Klient ma ochotę na galaretę z wieprzowych nóg? Z portfela zniknie mu kolejne 43 zł.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Piotr Adamczyk w amerykańskim serialu. Zagrał polskiego prezydenta

Spośród zup można nabyć wielkanocny żur na domowym zakwasie z prawdziwkami i białą kiełbasą z Biebrzy. Cena? Lepiej usiądźcie. Za 0,9 litra lokal życzy sobie bowiem 89 zł. To nie koniec. Porcja, a więc tylko 7 sztuk, pierogów cielęcych lub ukraińskich jest sprzedawana po 45 zł.

Na porcję skoków z królika wraz z marchewką i kopytkami trzeba wydać 73 zł, a na fileta z sandacza w konfiturze z porów z ziemniaczanym purée - 85 zł. W ofercie nie brakuje też kaczki z modrą kapustą. Jej cena to 89 zł/porcja.

Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez ciast. W restauracji Adamczyka mamy ich do wyboru do koloru. Każdy z mazurków (czekoladowy, kajmakowy czy orzechowy) kosztuje tu po 99 zł (cztery porcje). Domowy sernik (pięć porcji) to już koszt 115 zł. Z kolei na babkę drożdżową (6 porcji) klient musi wysupłać 95 zł.

Autor: PŁA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić