Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
GGG
|

Wigilijny catering od Magdy Gessler. "Jakbyście jedli papkę"

19
Podziel się:

Youtuber "Sprawdzam Jak" postanowił zrecenzować catering wigilijny z restauracji Magdy Gessler. Popularny twórca opublikował odcinek, w którym skosztował najpopularniejszych świątecznych potraw autorstwa kucharzy znanej restauratorki. Oto jego werdykt.

Wigilijny catering od Magdy Gessler. "Jakbyście jedli papkę"
YouTuber zrecenzował wigilijny catering od Magdy Gessler (YouTube)

Większość z nas nie wyobraża sobie Wigilii Bożego Narodzenia bez tradycyjnych dań. Nie każdy czuje się jednak na tyle mocny w gotowaniu, aby przyrządzić wszystkie potrawy. Na szczęście na pomoc przychodzą firmy cateringowe, które oferują zarówno wigilijne zupy, jak i dania główne.

Konsumenci mogą zamówić wigilijny catering m.in. z restauracji Magdy Gessler. Ostatnio jest o nim głośno z powodu cen. Popularny youtuber "Sprawdzam Jak" postanowił zamówić stamtąd i zrecenzować kilka potraw. Wszystkie dania można zakupić w ilości minimum trzech porcji. Zamówienie klienci mogą odebrać w Warszawie, bądź zamówić transport, którego koszt uzależniony jest od lokalizacji.

W zamówieniu youtubera znalazły się same wigilijne klasyki. Ceny wahały się od 4 zł za jednego pieroga po 20 zł za porcję karpia po żydowsku. Na pierwszy ogień recenzent wziął barszcz, który mu smakował. Zastrzeżenia miał jednak do uszek, które wg niego były smaczne, ale miały za grube ciasto i za mało borowików. Najdroższy ze wszystkich dań karp po żydowsku nie za bardzo trafił w gusta recenzenta. Nie miał zastrzeżeń do samej ryby, jednak do formy jej podania i ilości żelatyny.

Macie trochę tak jakbyście byli na imprezie karpia, ale główną rolę odgrywa ta żelatyna i ona trochę zaburza - stwierdził recenzent.

Jednym z ważnych zrecenzowanych dań był śledź w oleju lnianym z białą cebulką. Ryba zdecydowanie zasmakowała recenzentowi. Zadowolił go jego wypłukany smak. Autor zauważył także, że do przyrządzenia potrawy zostały wykorzystane wysokiej jakości składniki. W odcinku nie mogło zabraknąć również sałatki jarzynowej. Ta zdaniem twórcy była za bardzo jednolita i przypominała papkę. Brakowało mu możliwości pochrupania, przez co została nazwana najsłabszą pozycją z zamówionych.

To jakbyście jedli taką jedną papkę. Jednak fajne jest to, że jak gryzie się poszczególne składniki to macie te odbicia. Jest bardzo, bardzo płytko - powiedział o sałatce jarzynowej recenzent.

Wigilijne podium

YouTuber na samym końcu odcinka podsumował smak zamówionych dań. Zdecydował się nawet wyłonić podium złożone z trzech najlepszych potraw. Zwycięzcą okazała się kapusta z grochem, która urzekła autora filmu prostotą i niską ceną. Drugie miejsce zajął śledź w oleju lnianym, w którym zdaniem recenzenta "czegoś zabrakło". Na trzeciej pozycji uplasowały się pierogi, jednak youtuber narzekał w nich na niewystarczającą ilość farszu.

Zobacz także: Inicjatywa Dudy. Generał gorzko komentuje
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(19)
Kucharz
6 miesięcy temu
Kudły w sałatce gratis
Taka prawda
6 miesięcy temu
Na gowno kto wie jakiego materialu drogiego nie potrzeba.
Mary
6 miesięcy temu
Jak byscie trafili na odswierzone splesniale dania i potem 3 dni sraczke to byscie zmienili zdanie na drogo i zgnilo
Iga
6 miesięcy temu
Chlopak w sile wieku zamiast byc pilotem, zolnierzem, inzynierem, budowlancem czy hydraulikiem, je se zamowione zarcie i gada do kamery, jak mu smakuje. Ehhh dokad ten swiat zmierza....
Myk
6 miesięcy temu
A co samemu nie da się naszykowac smacznie pysznie i z własnej roboty domowe a nie lecieć i kupować gotowości a jeszcze od tego MOPa kłaki roztrzochrane lapskami wszystko dotyka obrzydliwe
hmmm
6 miesięcy temu
Jest wiele restauracji które mają o wiele lepsze dania niż te od Gessler!
Jags.
6 miesięcy temu
A potem pełno kudłów w jedzeniu.
KOT
6 miesięcy temu
nawet za DARMO OD ROZCZOCHRANEJ NIE NIE I NIE
alfi
6 miesięcy temu
jak ja jej nie lubię , prawie tak samo jak kaczora samozwańca. Ona też tak się lansuje na przywódcę
Nie pokazujci...
6 miesięcy temu
jej przed obiadem,wogóle jej nie pokazujecie
edek
6 miesięcy temu
Sam jej widok odbiera mi apetyt. Do kuchni z taką kopą przędziwa na głowie? Do stajni bym jej nie wpuścił, bo koń by się przestraszył.
kava
6 miesięcy temu
Włosy podczas gotowania czy pieczenia dobrze się zawiązuje żeby nie znałazły się w "wykwintnych" potrawach
Młody
6 miesięcy temu
Wszędzie w barach sprzedają mrożone barachło. A za 5 razy wyższą kwotę sprzedają, co najciekawsze są błazny co to kupują.
Kurkuma
6 miesięcy temu
Tej kobicie się coś pomyliło, Polacy potrafią zrobić coś z niczego, Polacy potrafią gotować, z pokolenia na pokolenie, uczenie restauratorów to pogarda i antyreklama.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić