Gardzisz jedzeniem w samolocie? Kiedyś było inaczej
Posiłki
Każdy kto kiedykolwiek jadł w samolocie, wie, że nie w większości przypadków nie ma w tym nic przyjemnego - porcje bywają małe, zimne i niewyszukane. Jednak dawniej, było zupełnie inaczej. Z okazji swojej 70. rocznicy linie lotnicze Scandinavian Airlines pokazały zdjęcia, na których widać, jakie nadziemne uczty serwowano pasażerom w 1968 roku.
Rarytasy
Na pokładzie samolotu można było spotkać wyjątkowe dania. Oprócz wędlin i dań podawanych na zimno, serwowano wtedy także na przykład homara. Pasażerowie mogli go pałaszować przy użyciu... srebrnych sztućców.
Wspomnienia
Z okazji urodzin linii lotniczych zebrano też wspomnienia pasażerów, którzy korzystali dawniej z ich usług. Wiele osób wspominało, że loty były czymś szczególnym. Ubierano wtedy najlepsze ubrania, bo podróż samolotem uważano za coś naprawdę wyjątkowego.
Ale to były czasy
Niestety, linie nie udostępniły ówczesnych cen biletów. Ciekawe, na ile musiały opiewać, żeby pokryć koszty takiej uczty.