Jadł w lokalu po rewolucjach Gessler w Zakopanem. "Ceny warszawskie"
Youtuber "Sprawdzam jak" odwiedził restaurację Obrochtówka w Zakopanem. Lokal przed laty odwiedzała Magda Gessler, prowadziła tam "Kuchenne rewolucje". Błaszczyk wydał prawie 200 zł w restauracji. Jak przekonuje są tam "ceny warszawskie", ale nie żałował wizyty.
Dymitr Błaszczyk, czyli założyciel kanału "Sprawdzam jak" odwiedził restaurację Obrochtówka w Zakopanem. Lokal powstał w 1971 roku. W ciągu ponad 50-letniej działalności restaurację odwiedzał m.in. Czesław Niemen, Marek Perpeczko, Adam Małysz, czy Anna German.
W 2010 roku restauracja przeszła "Kuchenne rewolucje", które prowadziła Magda Gessler. Lokal postanowił odwiedzić wspomniany Dymitr Błaszczyk. - Urocze miejsce, dużo ludzi już po godz. 14. To jedna z najstarszych rewolucji i chyba najbardziej udanych. Restauracja zyskała rozgłos, a na wejściu jest postać pani Magdy - opisywał youtuber.
Błaszczyk zamówił cztery pozycje z menu. Najpierw zjadł moskol z masłem czosnkowym (20 zł), następnie kwaśnicę (26 zł), jagnięcinę z kaszą perłową i ćwikłą (74 zł) oraz kotlet obrochtówka (69 zł). Za całość zapłacił 189 złotych. - Ceny warszawskie. To dobra restauracja, nie żałują na produktach i godna polecenia. Potężne porcje - relacjonował w swoim filmie.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Mikołaj Roznerski o sukcesie programu "The Floor" i swoim synku. Jaką kategorię w programie wybrałby Antek?
Gdy spróbował moskola stwierdził, że przystawka smakuje jak ziemniak z ogniska. Chwalił kwaśnicę, którą jadła Gessler - Mocno wędzona, intensywna, kwaśna. Jest dużo składników - mówił Błaszczyk.
O samej jagnięcinie powtórzył, że to cena iście warszawska. Chwalił, że mięso jest delikatne, a nie żylaste. Zachwycił go też kotlet obrochtówka.
Gigantyczne porcje, to się w głowie nie mieści. Podano dwa placki ziemniaczne i kotlet - powiedział na koniec filmu.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo