Budyniowe racuchy. Nowe wersja znanego przysmaku

4

Budyniowe racuchy od innych różnią się właśnie dodaniem budyniu. Dzięki niemu placki będą miały niepowtarzalny smak. Można poeksperymentować z różnymi budyniami i użyć np. malinowego lub czekoladowego.

Budyniowe racuchy. Nowe wersja znanego przysmaku
(Pixabay)

Do przygotowania tych racuchów potrzebne są niemal te same składniki co w klasycznym przepisie. Różnicą jest budyń, który nada racuchom niepowtarzalny smak. Możesz poeksperymentować i dodać np. budyń czekoladowy lub karmelowy.

Przepis na racuchy z budyniu. Potrzebne składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 budyń (dowolny smak, najlepiej sprawdzi się waniliowy lub śmietankowy)
  • 1 szklanka kefiru lub maślanki
  • olej do smażenia
  • 2 duże jabłka
  • cukier puder do posypki

Przepis na racuchy z budyniu. Sposób wykonania:

  • mąkę wsypujemy do miski
  • dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, budyń
  • w oddzielnej misce mieszamy mokre składniki i stopniowo dolewamy do składników suchych
  • na koniec do ciasta dodajemy pokroje w plastry lub kostkę jabłka
  • racuchy smażymy w głębokiej patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu
  • po usmażeniu, racuchy posypujemy cukrem pudrem

Gotowe, smacznego! Jeśli spodobał ci się ten przepis, to koniecznie spróbuj także pumpkin spice latte oraz domowej quiche.

Zobacz także: Lekkie placki z truskawkami
Autor: ABA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić