Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
Aldona Brauła
|

Ciasto bez pieczenia o smaku Kinder Bueno. Wystarczy je schłodzić

8
Podziel się:

Ciasto Kinder Bueno to idealny przepis dla każdego. Nie wymaga pieczenia, jest szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze, czekoladowo-orzechowy smak przypomina słynne batoniki.

Ciasto Kinder Bueno to idealny przepis dla każdego.
Ciasto Kinder Bueno to idealny przepis dla każdego. (YouTube)

Ciasto Kinder Bueno to idealny deser dla fanów słynnych batoników i czekoladowego kremu Nutella. Nie wymaga pieczenia, szybko się przygotowuje i dosłownie rozpływa się w ustach.

Przepis na ciasto Kinder Bueno. Potrzebne składniki

  • 450 ml śmietanki kremówki 30%
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki masła
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 opakowania herbatników, maślanych
  • 4 łyżki kopiaste kremu czekoladowego (nutella)
  • 1/3 szklanki mleka
  • Dowolna polewa czekoladowa
  • Prażone orzechy laskowe

Ciasto Kinder Bueno. Sposób przygotowania

  • Blachę wykładamy herbatnikami, które uprzednio na chwilę zanurzamy w mleku
  • Krem czekoladowy podgrzewamy do momentu aż stanie się lekko płynny. Smarujemy nimi herbatniki
  • Układamy kolejną warstwę herbatników namoczonych w mleku
  • 250 ml śmietanki podgrzewamy z cukrem i masłem. Podgrzewamy tylko do rozpuszczenia składników
  • Dodajemy przesiane mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Powinna powstać gęsta masa, przypominająca konsystencją budyń
  • Serek Mascarpone miksujemy z pozostałą śmietaną. Następnie dodajemy masło orzechowe oraz przygotowaną wcześniej masę mleczną.
  • Wykładamy na herbatniki i ponownie układamy warstwę herbatników.
  • Polewamy polewą czekoladową i posypujemy prażonymi orzechami laskowymi
  • Ciasto najlepiej schłodzić przez minimum 30 min.

Smacznego! Jeśli spodobał ci się przepis na ciasto Kinder Bueno, spróbuj także także domowego McFlurry i ciasta Rafaello.

Zobacz także: Smacznego na dobry wieczór! Odc. 2: Chlebek bananowy

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(8)
Weronika
2 lata temu
Zrobiłam to ciasto, wyszło mega słodkie mimo , iż dałam połowę zalecanego cukru. Po za tym konsystencja też pozostawała trochę do życzenia... Ponownie nie zrobię- przepis kasuję.
Juseif
2 lata temu
Jaki rozmiar blachy?
Jurek
2 lata temu
Nie wiem czy to się opłaca ale gorsze ciasta wręcz oszukane w ciastkarni kosztują do 40 zł za kilogram.
Jasiu
2 lata temu
Wszystko co dobre kosztuje
Bozena
2 lata temu
Drogo wychodzi to ciasto
mysza
2 lata temu
Ile kalorii ma 1 porcja tego "ciasta"?
jolly
2 lata temu
Ciasto bez pieczenia, lody bez mrożenia...
tutu
2 lata temu
to musi być pyszne
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić