Deser z trzech składników. Dzieci będą zachwycone
Dzieci uwielbiają desery! Najlepsze są te, które oprócz smaku, świetnie wyglądają. Aby zadowolić najmłodszych warto przygotować pyszne Cake Popsy. Oto banalny przepis na smaczne ciasto na patyczkach. Wystarczą trzy składniki i coś do ozdobienia!
Cake Popsy to nic innego jak ciasteczkowe lizaki. W środku mają masę bazującą zazwyczaj na przygotowanym wcześniej cieście. Mogą to być herbatniki, babka lub biszkopty. Dodatkowo, do słynnego amerykańskiego przysmaku dodaje się przepyszny krem np. z Nutelli lub masła orzechowego. Opcji jest mnóstwo!
Czytaj także: Najlepszy sos czosnkowy. Jeden składnik zmienia wszystko
Gdy składniki na Cake Popsy są dobrze połączone, z jednolitej masy formuje się kuleczki. Następnie nabijamy je na patyczki, schładzamy, po czym obtaczamy w polewie czekoladowej. Tutaj również istnieje duża dowolność! Na końcu najlepsze, czyli - ozdabianie. Warto puścić wodze fantazji i zaskoczyć tych, dla których przygotowujemy pyszny deser.
Poniżej prezentujemy przepis na Cake Popsy z trzech składników. Oprócz tych na ciasto, przyda się coś do polania naszych ciasteczkowych lizaków, cukrowe ozdoby i patyczki. Choć wydaje się skomplikowane, to przepis jest szybki i pyszny! Do dzieła!
Przepis na Cake Popsy - lista składników:
- 1 opakowanie biszkoptów 180g
- 2-3 łyżki serka mascarpone
- 1-2 łyżki ulubionego kremu czekoladowego (np. Nutella)
Do tego:
- gotowa polewa czekoladowa lub rozpuszczona czekolada
- ozdoby (np. cukrowe)
Przepis na Cake Popsy - sposób przygotowania:
- biszkopty wrzucamy do miski i rozgniatamy, np. rękami
- w oddzielnym naczyniu mieszkamy serek mascarpone z kremem czekoladowym
- gdy powstanie jednolita masa, dodajemy ją do biszkoptów
- dokładnie mieszamy
- z powstałej masy formujemy kuleczki
- w kulki wbijamy patyczki
- odstawiamy Cake Popsy na chwilę do schłodzenia
- przygotowujemy polewę i ozdoby
- obtaczamy w niej nasze lizaki i odstawiamy tak, by patyczki były u góry
- zanim polewa wystygnie, przyklejamy ozdoby
- gotowe!
Czytaj także: Letni hit. Makaron z truskawkami inaczej. Wystarczy zmienić dwie rzeczy