Maryla gotuje, internauci krytykują. Tak Rodowicz przygotowała carbonarę

8

Maryla Rodowicz dołącza do grona celebrytów, którzy w social mediach chętnie dzielą się przepisami. Na TikToku pokazała, jak przygotowuje spaghetti carbonarę. Piosenkarka wyjaśniła, że nazywa ten przepis "Jasiek", bo wymyślił go jej starszy syn. Jednak wielu internautów skrytykowało składniki, po jakie sięgnęła Rodowicz.

Maryla gotuje, internauci krytykują. Tak Rodowicz przygotowała carbonarę
Gwiazda dodała do przepisu nietypowy składnik (AKPA, Pixabay)

Na szczęście, w przeciwieństwie do Sandry Kubickiej, Maryla Rodowicz do carbonary nie dodaje śmietany. Dodaje natomiast...mnóstwo soli! Jak mówi - podobno woda na makaron ma być słona niczym woda morska...jednak to nie to sprawiło, że piosenkarka znalazła się w ogniu krytyki internautów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Smacznego: przepis na budyń jaglany z marakują

Gwiazda sięgnęła po...ukraińską słoninę. Zaznaczyła jednak, że można ją zamienić na boczek lub pancettę.

jako włoch powinno się dać podgardle i ser pecorno romano - skomentował jeden z internautów.
Jako Sycylijka powiem tylko że do carbonary wyłącznie guanciale - zaznaczyła inna internautka.

Jednak wielu komentujących przyznało, że piosenkarka zrobiła im "smaka" na to włoskie danie.

Spaghetti carbonara "Jasiek" według Maryli Rodowicz - składniki

  • makaron spaghetti
  • ukraińska solona wędzona słonina
  • parmezan
  • 7 żółtek jaj
  • woda z gotowania makaronu
  • sól i pieprz

Spaghetti carbonara "Jasiek" według Maryli Rodowicz - sposób przyrządzenia:

  • Słoninę do spaghetti pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją na rozgrzaną patelnię. Mięso trzymaj na kuchence do momentu, aż wytopią się z niego skwarki.
  • Makaron do spaghetti Maryli Rodowicz ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W czasie gotowania przygotuj pozostałe składniki do dania. Parmezan zetrzyj na drobnych oczkach tarki, a żółtka jaj wymieszaj za pomocą trzepaczki na jednolitą masę.
  • Do rozmieszanych żółtek dodaj starty ser. Oba składniki starannie ze sobą połącz. Ugotowany makaron odcedź, pozostawiając szklankę wody z gotowania. Jajeczno-serową masę dodaj do garnka z makaronem i wymieszaj całość.
  • Zawartość garnka przełóż na patelnię z wytopionymi skwarkami. Spaghetti wymieszaj, jeśli jest zbyt gęste dodaj do niego odrobinę wody pozostałej po gotowaniu.
Trwa ładowanie wpisu:tiktok

i gotowe! Carbonarę przypraw pieprzem, rozłóż na talerzach i udekoruj płatkami parmezanu. Uwaga - najlepiej smakuje jeszcze ciepła, prosto z patelni!

Autor: EWS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić