o2-logo
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • Quizy
Wróć na
ESO
|

Miękki i soczysty schabowy inaczej. Już nigdy nie będziesz panierować mięsa

37
Podziel się

Kotlety schabowe to jedna z najbardziej popularnych potraw w polskiej kuchni. Można je przyrządzić na wiele sposobów, niekoniecznie musi być panierowany.

Miękki i soczysty schabowy inaczej. Już nigdy nie będziesz panierować mięsa
Kotlety bez panierki wychodzą bardzo miękkie, że aż mięso rozpływa się w ustach. (Pexels)
bDAXsxyt

Kotlety schabowe z dodatkami to jedno z tradycyjnych polskich dań. Schabowy nie musi być jednak panierowany. Spróbuj przepisu na schabowego inaczej, który dzięki marynacie wychodzi soczysty, delikatny i bardzo miękki, że aż rozpływa się w ustach. Od kiedy spróbujesz tego przepisu już nigdy nie zechcesz panierować mięsa.

Przepis na schabowy inaczej. Potrzebne składniki:

  • 10 kotletów schabowy lekko rozbitych

do marynaty:

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 jajka
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej
  • 3 łyżki vegety (lub innej ulubionej mieszanki przypraw)
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
bDAXsxyv

Przepis na schabowy inaczej. Sposób przygotowania:

  • wszystkie składniki do marynaty wymieszaj dokładnie, zamarynuj mięso i wstaw do lodówki na ok. 8 godzin
  • po tym czasie kotlety schabowe obsmaż lekko na patelni z obu stron i przełóż do naczynia żaroodpornego zalewając marynatą
  • kotlety piecz ok 1,5 godz. w temperaturze 180 st. C.
  • podawaj z ulubionymi dodatkami np. z ziemniakami i surówką
bDAXsxyB
Zobacz także: Ekspresowy makaron ze szpinakiem
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bDAXsxyW
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(37)
pomalowany
2 tyg. temu
no po prostu bajka........marynuj 8 godzin....,smaz i piecz przez 1.5......a zjesz za 3 dni.....po prostu bajka...
isse
2 tyg. temu
1,5 godziny piec obsmażone już (!) kotlety? Ludzie, co za bzdura... Albo, co tam! Od razu 3 godziny popieczmy! Idźmy na całość! :D Weźcie ogarnijcie tu redaktora, bo chyba w życiu w kuchni nie był.
Lol
2 tyg. temu
Co za bzdura !!!!
bDAXsxyX
Kucharzyk
2 tyg. temu
Gdyby nie ten artykuł.......Całe moje dotychczasowe życie okazało się bez sensu. Nigdy bym nie wpadł, że schab można upiec bez panierki. Dziękuję ci ESO. Czy kto tam pisał. Od dzisiaj moje życie nabierze sensu. Idę gotować.
Zuzia12.
2 tyg. temu
1,5 godz. piecz obsmażone już kotlety? Bez sosu, przykrycia? I masz wiór murowany!!!! Nie prościej obsmażyć kotleta z tą całą, dziwną marynatą i podać na talerz? One w tym momencie są już gotowe!! Po co te 1,5 godz pieczenia?
Najnowsze komentarze (37)
Gość
3 dni temu
Genialny przepis, schab z wierzchu chrupki, w środku idealny. Dziękuję będę często korzystać! 👌
gjburton
1 tyg. temu
Wbrew temu co wszyscy "szefowie kuchni" wypisują w komentarzach schab wychodzi kruchy i soczysty - na pewno nie wysuszony. Dzisiaj robię go drugi raz, ponieważ rodzina zarządziła, że będziemy go jeść tylko w tej formie :) Może drodzy komentujący najpierw wypróbujecie, a potem ewentualnie skrytykujecie? Serdecznie przepis polecam, nie sugerujcie się komentarzami poniżej.
UlaB
1 tyg. temu
1,5 godziny piec??? Myślę że to za długo.
Rafał t
1 tyg. temu
Ja bym jeszcze dodał trochę 💩--OZONOWANEGO❗
Michael77
1 tyg. temu
tragedia ten schab po półtora godziny będzie suchy jak drewno
zenekkuleczka
2 tyg. temu
ludzie wy nie rozumiecie im wiecej ludzi zacznie pisać na te bzdury to tym więcej zarbiają!
Weiss
2 tyg. temu
Wyglada na malo soczysty jeszcze tyle czasu potrzebuje...hmm
jasia5551
2 tyg. temu
Ci którzy piszą że to jest nic nie warte to chyba nie próbowali zrobić.Ja właśnie zrobiłam wszystko jak w przepisie,tylko że piekłam w rękawie do pieczenia.I rzeczywiście rozpływa się w ustach
bDAXsxyP
Bella
2 tyg. temu
Myślę że mojemu pieskowi ten przepis się nie spodoba
Aaaa
2 tyg. temu
Ha,,jakby te kotlety pokroić w kostkę to można zrobić gulasz,,,,
Sztmon
2 tyg. temu
A już miałem plan zrobić to na obiad. ... Dobrze że poczytałem komentarze. ...bo mnie obudziły z tej głupoty🙈
Habibibibibi
2 tyg. temu
Na pewno po 1.5 godziny będą soczyste haha
Sos
2 tyg. temu
Majonez, Vegeta, plaster schabu 1,5h w piekarniku? 8h marynowane? Tytuł powinien być :nigdy tego nie rób!
Ojej
2 tyg. temu
I znowu.... Już nigdy nie zrobisz inaczej! A skąd wiesz?
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić