o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • Quizy
Wróć na
ESO
|

Miękki i soczysty schabowy inaczej. Już nigdy nie będziesz panierować mięsa

38
Podziel się

Kotlety schabowe to jedna z najbardziej popularnych potraw w polskiej kuchni. Można je przyrządzić na wiele sposobów, niekoniecznie musi być panierowany.

Miękki i soczysty schabowy inaczej. Już nigdy nie będziesz panierować mięsa
Kotlety bez panierki wychodzą bardzo miękkie, że aż mięso rozpływa się w ustach. (Pexels)
bDXXejyZ

Kotlety schabowe z dodatkami to jedno z tradycyjnych polskich dań. Schabowy nie musi być jednak panierowany. Spróbuj przepisu na schabowego inaczej, który dzięki marynacie wychodzi soczysty, delikatny i bardzo miękki, że aż rozpływa się w ustach. Od kiedy spróbujesz tego przepisu już nigdy nie zechcesz panierować mięsa.

Przepis na schabowy inaczej. Potrzebne składniki:

  • 10 kotletów schabowy lekko rozbitych

do marynaty:

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 jajka
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej
  • 3 łyżki vegety (lub innej ulubionej mieszanki przypraw)
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
bDXXejzb

Przepis na schabowy inaczej. Sposób przygotowania:

  • wszystkie składniki do marynaty wymieszaj dokładnie, zamarynuj mięso i wstaw do lodówki na ok. 8 godzin
  • po tym czasie kotlety schabowe obsmaż lekko na patelni z obu stron i przełóż do naczynia żaroodpornego zalewając marynatą
  • kotlety piecz ok 1,5 godz. w temperaturze 180 st. C.
  • podawaj z ulubionymi dodatkami np. z ziemniakami i surówką
bDXXejzh
Zobacz także: Ekspresowy makaron ze szpinakiem
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bDXXejzC
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(38)
Aska
3 miesiące temu
Przestańcie oceniać czegoś czego nie sprobowaliście. Niektorzy powinni jeszcze raz przejrzeć przepis, bo chyba niewiele zrozumieli. Schab super. Miękki i wcale nie jest suchy. Zresztą jak ma być suchy jak wiór skoro piecze się w marynacie. Dla mnie i moich synów, a są naprawdę wybredni, palce lizać. Zanim skrytykujesz zrób wg przepisu, nie wg swoich zawyżonych ambicji, a nie pożałujesz. Super przepis.
Gość
3 miesiące temu
Genialny przepis, schab z wierzchu chrupki, w środku idealny. Dziękuję będę często korzystać! 👌
gjburton
4 miesiące temu
Wbrew temu co wszyscy "szefowie kuchni" wypisują w komentarzach schab wychodzi kruchy i soczysty - na pewno nie wysuszony. Dzisiaj robię go drugi raz, ponieważ rodzina zarządziła, że będziemy go jeść tylko w tej formie :) Może drodzy komentujący najpierw wypróbujecie, a potem ewentualnie skrytykujecie? Serdecznie przepis polecam, nie sugerujcie się komentarzami poniżej.
bDXXejzD
UlaB
4 miesiące temu
1,5 godziny piec??? Myślę że to za długo.
Rafał t
4 miesiące temu
Ja bym jeszcze dodał trochę 💩--OZONOWANEGO❗
Michael77
4 miesiące temu
tragedia ten schab po półtora godziny będzie suchy jak drewno
zenekkuleczka
4 miesiące temu
ludzie wy nie rozumiecie im wiecej ludzi zacznie pisać na te bzdury to tym więcej zarbiają!
Weiss
4 miesiące temu
Wyglada na malo soczysty jeszcze tyle czasu potrzebuje...hmm
jasia5551
4 miesiące temu
Ci którzy piszą że to jest nic nie warte to chyba nie próbowali zrobić.Ja właśnie zrobiłam wszystko jak w przepisie,tylko że piekłam w rękawie do pieczenia.I rzeczywiście rozpływa się w ustach
Bella
4 miesiące temu
Myślę że mojemu pieskowi ten przepis się nie spodoba
Aaaa
4 miesiące temu
Ha,,jakby te kotlety pokroić w kostkę to można zrobić gulasz,,,,
Sztmon
4 miesiące temu
A już miałem plan zrobić to na obiad. ... Dobrze że poczytałem komentarze. ...bo mnie obudziły z tej głupoty🙈
Habibibibibi
4 miesiące temu
Na pewno po 1.5 godziny będą soczyste haha
bDXXejzv
Sos
4 miesiące temu
Majonez, Vegeta, plaster schabu 1,5h w piekarniku? 8h marynowane? Tytuł powinien być :nigdy tego nie rób!
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić