Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
WIP
|

Przepis na domowego burgera zobaczyło 20 mln osób. Zrobisz go z chleba tostowego

6
Podziel się:

Po co sięgać po fast foody ze słynnych sieciówek, skoro można zrobić smacznego cheseeburgera w swojej kuchni? Przepis na domowego burgera zobaczyło aż 20 mln osób! Zrobisz go błyskawicznie z chleba tostowego, sera i kilku warzyw.

Przepis na domowego burgera zobaczyło 20 mln osób. Zrobisz go z chleba tostowego
Przepis na domowego burgera zobaczyło 20 mln osób. Zrobisz go z chleba tostowego (TikTok, @bayashi.tiktok)

Przepis na domowego burgera z TikToka. To prawdziwy hit internetu! Zobaczyło go ponad 20 mln osób, a wideo polubiło ponad 2 mln. Sprawdź i przetestuj przepis na domowego cheseeburgera z chleba tostowego. Wystarczy kilka minut i banalne składniki, by wykonać ten nietypowy fast food.

Przepis na burgera z chleba tostowego - lista składników:

  • 3 kromki chleba tostowego
  • 2 opakowania serka topionego w plastrach
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • olej (do smażenia na głębokim oleju)
  • 1/2 awokado
  • 1 pomidor
  • garść kapusty pekińskiej lub głowiastej (może być mniej lub więcej - tyle, ile lubisz)
  • majonez lub ulubiony sos

Przepis na burgera z chleba tostowego - sposób przygotowania:

  • odkrój skórkę z kromek chleba tostowego
  • zblenduj skórkę na wiórki
  • rozpakuj ser i ułóż plasterki jeden na drugim tak, by się skleiły robiąc z nich dwa "kotlety"
  • posyp serowe kotlety mąką z dwóch stron
  • rozbij i rozbełtaj jajka
  • polej nimi ser z dwóch stron
  • posyp ser pokruszoną skórką z chleba tostowego
  • rozgrzej olej np. w garnku
  • na gorący olej wrzuć serowe kotlety, smaż aż panierka będzie twarda
  • usmażony ser połóż na ręcznik papierowy, by odsączyć olej
  • pokrój awokado i pomidora w plasterki
  • pokrój kapustę na drobne paski/kostkę
  • przygotowane ne początku kromki chleba tostowego bez skórki posmaruj majonezem lub ulubionym sosem
  • na pieczywo nakładaj kolejno (robiąc przykładowe warstwy): kapustę, ser, chleb tostowy, pomidora, awokado, ser
  • pomiędzy warzywa i kotleciki możesz dodawać ulubiony sos
  • na górę połóż kromkę chleba tostowego
  • przełóż domowego burgera na folię spożywczą, zawiń, by wszystko dobrze się ułożyło
  • przekrój na pół - tak będzie wygodniej zjeść burgera
  • gotowe!
Zobacz także: Prosto z grilla. Polacy kochają burgery
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(6)
Tomek
4 miesiące temu
Będzie dobre jedzonko do zimnej perły na wieczór :D
dfg
4 miesiące temu
Jakie trzeba miec IQ zeby taki "news" dodac?
Alkus
4 miesiące temu
No i co brodacze z iphonami,można z niczego zrobić burgera a nie bezglutenowa bułka opiekana,przekładana siekaną wołowiną i wegańskim serem oczywiście z Eco sałatą i eco cebulą.naturalbie bez rzemieślniczego piwerka i fotek na insta się nie obejdzie,prawda?
Sabat
4 miesiące temu
No i to jest w 💯% zdrowe nie O2 ?
Polak
4 miesiące temu
10-15 lat temu jak u mnie bułki były drogie to tak robiłem, ale dodawałem mięsko. Najlepsza kozlina.
Bzdet
4 miesiące temu
Ojejku jejkuu! Trudne że aż strach! Nic tylko oglądać
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić