Przepis na ogórki kiszone w panierce. Chrupiąca przekąska
Przepis na ogórki kiszone w panierce. Genialna przekąska na imprezę, która podbije serca twoich gości. Palce lizać!
Źródło zdjęć: © Unsplash.com
Ogórki kiszone są źródłem witamin z grupy B, magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Ten znany dodatek do dań jest niezwykle popularny w Polsce. My przedstawiamy wam jego niezwykłą alternatywę, ogórki kiszone w panierce robią prawdziwą furorę, jako przekąska na imprezy! Możesz podawać je z dipem zamiast chipsów.
Ogórki kiszone w panierce z bułki tartej — składniki
- 5 dużych kiszonych ogórków
- bułka tarta
- 1 jajko
- pół szklanki mleka
- olej
- sól, pieprz, słodka papryka
- granulowany czosnek
Czytaj także: Brownie z patelni. Ten przepis to hit internetu
Ogórki kiszone w panierce z bułki tartej — przygotowanie
- Pokrój ogórki w grube plastry, przypominające chipsy
- W płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą z solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem
- W drugiej misce rozbij jajko, dodaj mleko i wymieszaj
- Gotowe talarki z zanurz w misce z jajkiem, a następnie dokładnie obtocz w bułce tartej z przyprawami
- Rozgrzej głęboką patelnię z dużą ilością oleju, a następnie zanurz ogórki. Gdy nabiorą złocistego koloru, są gotowe.
- Podawaj z ulubionym dipem, może być to ketchup, majonez bądź sos czosnkowy. Wszystko zależy od naszego gustu
Kotlety z kurczaka i pieczarek. Pyszny pomysł na obiad
Źródło artykułu: o2pl