Przepis na ogórki kiszone w panierce. Chrupiąca przekąska

2

Przepis na ogórki kiszone w panierce. Genialna przekąska na imprezę, która podbije serca twoich gości. Palce lizać!

Przepis na ogórki kiszone w panierce. Chrupiąca przekąska
Ogórki w panierce (Unsplash.com)

Ogórki kiszone są źródłem witamin z grupy B, magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Ten znany dodatek do dań jest niezwykle popularny w Polsce. My przedstawiamy wam jego niezwykłą alternatywę, ogórki kiszone w panierce robią prawdziwą furorę, jako przekąska na imprezy! Możesz podawać je z dipem zamiast chipsów.

Ogórki kiszone w panierce z bułki tartej — składniki

  • 5 dużych kiszonych ogórków
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • pół szklanki mleka
  • olej
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • granulowany czosnek


Czytaj także: Brownie z patelni. Ten przepis to hit internetu

Ogórki kiszone w panierce z bułki tartej — przygotowanie

  • Pokrój ogórki w grube plastry, przypominające chipsy
  • W płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą z solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem
  • W drugiej misce rozbij jajko, dodaj mleko i wymieszaj
  • Gotowe talarki z zanurz w misce z jajkiem, a następnie dokładnie obtocz w bułce tartej z przyprawami
  • Rozgrzej głęboką patelnię z dużą ilością oleju, a następnie zanurz ogórki. Gdy nabiorą złocistego koloru, są gotowe.
  • Podawaj z ulubionym dipem, może być to ketchup, majonez bądź sos czosnkowy. Wszystko zależy od naszego gustu


Zobacz także: Kotlety z kurczaka i pieczarek. Pyszny pomysł na obiad
Autor: JS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić