Przepis na pastę jajeczną. Proste i szybkie śniadanie
Pasta jajeczna to świetna propozycja na szybkie i pożywne śniadanie. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Potrzebujesz do tego tylko kilku składników.
Źródło zdjęć: © Getty Images
Angelika Karpińska
Pasta jajeczna to idealny pomysł na śniadanie. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Do kanapek z pastą jajeczną możesz dodawać ulubione składniki, takie jak szczypiorek, rukola, ogórek czy pomidor.
Przepis na pastę jajeczną. Potrzebne składniki
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- łyżeczka musztardy delikatesowej
- kilka gałązek szczypiorku
- szczypta soli i pieprzu
Czytaj także: Przepis na mus czekoladowy. Ekspresowy deser z 2 składników
Przepis na pastę jajeczną. Sposób przygotowania
- Ugotuj jajka na twardo
- Po ugotowaniu jajek obierz je i pokrój w kosteczkę
- Wsyp pokrojone jajka do miski
- Posiekaj szczypiorek i dodaj do miski
- Dodaj majonez, musztardę oraz odrobinę soli i pieprzu
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj
Czytaj także: Przepis na placki twarogowe. Pyszne i błyskawiczne śniadanie
Zobacz także: Sposób na idealną mizerię. Polecany przez szefów kuchni
Źródło artykułu: o2pl