Angelika Karpińska| 

Przepis na placki twarogowe. Pyszne i błyskawiczne śniadanie

9

Placki twarogowe doskonale sprawdzą się na śniadanie. Są puszyste, delikatne i rozpływają się w ustach. Ich przygotowanie jest bardzo szybkie i proste. Potrzebujesz do tego zaledwie 5 składników.

Placki twarogowe to idealna propozycja na śniadanie
Placki twarogowe to idealna propozycja na śniadanie (Getty Images)

Placki twarogowe to idealna propozycja na szybkie śniadanie. Dzięki ubitym białkom jajek są wyjątkowo puszyste. Można podawać je z jogurtem, dżemem, czy z owocami.

Przepis na placki twarogowe. Potrzebne składniki

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 3 jajka
  • 50 g mąki pszennej
  • łyżka cukru wanilinowego
  • łyżka cukru pudru

Przepis na placki twarogowe. Sposób przygotowania

  • Oddziel białka od żółtek
  • Włóż do miski twaróg, dodaj żółtka i rozgnieć ser widelcem
  • Dodaj cukier puder, cukier wanilinowy i mąkę
  • Wszystko dokładnie wymieszaj
  • Ubij białka na sztywną pianę i dodaj do twarogu
  • Wymieszaj łyżką wszystkie składniki
  • Nakładaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię formując placki
  • Smaż po obu stronach do delikatnego zarumienienia

Zobacz także: Wygoń mole z kuchni

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić