Zakazany składnik sałatki jarzynowej. Magda Gessler ostrzega

502

Niektórzy twierdzą, że przygotowanie sałatki jarzynowej jest banalnie proste. Okazuje się jednak, że nie każdy potrafi ją przyszykować w ten sposób, by podniebienie było w pełni zadowolone.

Zakazany składnik sałatki jarzynowej. Magda Gessler ostrzega
Magda Gessler zdradziła ważną informację dot. sałatki jarzynowej (akpa, YouTube)

Magda Gessler wrzuciła na Instagrama krótkie nagranie, podczas którego tłumaczy niuanse dotyczące sałatki jarzynowej. Ta popularna restauratorka postanowiła wyjaśnić, co koniecznie musi znaleźć się w tym przysmaku, a czego lepiej nie dodawać.

Sałatka jarzynowa. Zakazany składnik

Gessler uważa, że w sałatce absolutnie nie powinna znaleźć się cebula. Ekspertka podkreśla, że ma ona ostry smak i zapach, a jej dodanie psuje smak sałatki. Gdy cebula fermentuje, wydziela się bardzo nieprzyjemny zapach.

Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później jak otwieramy lodówkę, to nam wyje taki gaz cebulowy - zaznacza restauratorka.

Sałatka jarzynowa. Ważne wskazówki

Gessler podkreśla, że do sałatki trzeba wykorzystać żółte, kleiste ziemniaki, a nie mączyste. Jarzyny należy natomiast gotować w rosole, a nie w wodzie. Do sałatki koniecznie dorzuć dużo ogórków kiszonych i jabłek.

Jej zdaniem do sałatki warto dodać również... grzyby. Zdradza, że ona dodaje marynowane kurki w całości, by były i widoczne, i wyczuwalne. Jednocześnie zaleca, by do sałatki wrzucić groszek z puszki, a nie - jak to robią niektórzy - mrożony.

Trwa ładowanie wpisu:instagram
Autor: MDO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić