Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
NB
|

Ten przepis to hit TikToka. Bekon ze skórki od banana

15
Podziel się:

Większość osób uważa, że skórka od banana jest niejadalna, dlatego wyrzuca ją do kosza. Okazuje się jednak, że można je wykorzystać i zrobić z nich... wegański bekon. Przepis podbija TikToka.

Ten przepis to hit TikToka. Bekon ze skórki od banana
Przepis na wegański bekon (TikTok, @lowcazarcia)

Skórka od banana może mieć wiele zastosowań. Wykorzystuje się ją m.in. jako nawóz do roślin. Przyspiesza również gojenie się ran. Okazuje się, że skórki od banana można również zjeść. Hitem TikToka jest przepis na wegański bekon.

Przepis na wegański bekon ze skórki od banana. Potrzebne składniki

  • Dojrzałe skórki od banana
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki czosnku
  • olej do smażenia

Przepis na wegański bekon ze skórki od banana. Sposób przygotowania

  • Skórki od banana dokładnie umyj
  • Pozbądź się z wewnętrznej części skórki białych błonek najlepiej przy pomocy łyżki
  • Przygotuj marynatę z sosu sojowego, cukru, wędzonej papryki i czosnku
  • Wrzuć skórki do marynaty na co najmniej kilka minut
  • Rozgrzej olej na patelni i smaż skórki z obydwu stron przez kilka minut

Zobacz także: Banalny przepis na zupę ziemniaczaną. Zrobi ją także amator

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(15)
Japa
4 miesiące temu
To menu dla Morawieckiego za lada moment
wojtek
4 miesiące temu
"Nikt nie pozna, że to nie jest mięso". NB, ktoś ci wyciął numer: zamiast "niewidomy" wpisał "nikt".
prezes
4 miesiące temu
ja podziękuję gdyby ludzie widzieli jak nasącza się banany przed transportem nigdy skórki by nie zjedli usuńcie ten artykuł bo szkodzi i tik tok również
prezes
4 miesiące temu
ja podziękuję gdyby ludzie widzieli jak nasącza się banany przed transportem nigdy skórki by nie zjedli usuńcie ten artykuł bo szkodzi i tik tok również
Maria
4 miesiące temu
Czaplin gotował buty skórzane można z niego brać przykład
User
4 miesiące temu
Wszędzie na siłę wciskają weganizm .Katastrofa. To się nazywa pieczenie żaby na wolnym ogniu. Pierw się coś proponuje, potem zmuszą, np poprzez zwiększenie cen mięsa. Tak samo ze szczepieniami. Pierw prezydent mówi, że nie pozwoli na obowiązek szczepień... zobaczymy co z tych obiecanek wyniknie. Oby było ok
Dratewka
4 miesiące temu
Jeszcze chwila ,i tynk że ściany będziemy wcisnąć.
matka polka
4 miesiące temu
A ja marze o prawdziwym bekonie, dobrze uwędzonym, chrupiącym, ach marzenie.....
Dobrobyt
4 miesiące temu
Czekam na schabowe z papieru toaletowego i watę cukrową z pajęczyny. Pozdrawiam! Emeryt
Tomas
4 miesiące temu
Jeszcze trochę to ludziom będą mówić że ze śmietnika można wyciągać same rarytasy. Tak właśnie myślą ci co Polaków mają za biedaków. Ci co myślą że wrócimy na szparagi.
mój boże
4 miesiące temu
A świstak siedzi i zawija w sreberka
Tom
4 miesiące temu
Szkoda mi tych wegetarian,
heh
4 miesiące temu
Żal patrzeć, jak ci wegetarianie tęsknią za normalnym jedzeniem. Bekon, schabowe, burgery, kiełbaski, nawet parówki... hm
trryt
4 miesiące temu
Zwęglone węglowodany ze skórki banan to takie zdrowe? A co z rakiem?
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić