o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • Quizy
Wróć na
Karolina Woźniak
|

Ulubione śniadanie na Zachodzie. Tak możesz wykorzystać nieświeże pieczywo

22
Podziel się

Tosty francuskie są idealnym pomysłem na śniadanie. Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na pierwszy posiłek, to danie sprawdzi się w 100 procentach.

Ulubione śniadanie na Zachodzie. Tak możesz wykorzystać nieświeże pieczywo
Tosty francuskie to idealny pomysł na sycące śniadanie (Getty Images, Roberto Machado Noa)
bDYfxtXF

Tosty francuskie są proste w przygotowaniu, a do ich zrobienia możesz wykorzystać czerstwy chleb, z którego nie zrobisz już kanapek. Przygotowanie takiego śniadania zajmie Ci tylko chwilę.

Tosty francuskie. Potrzebne składniki:

  • Chleb zwykły, tostowy lub chałka
  • 2 roztrzepane jajka
  • Pół szklanki mleka
  • Masło do smażenia
  • Sól do smaku
bDYfxtXH

Tosty francuskie. Sposób przygotowania:

  • Roztrzepane jajka wymieszaj ze szczyptą soli
  • Do miski dolej trochę mleka
  • Chleb pokrój w plastry i obtocz je w jajku z mlekiem
  • Na patelni rozgrzej masło i zacznij wykładać kromki chleba
  • Tosty smaż z każdej strony aż do zarumienienia

I gotowe. Tosty francuskie świetnie smakują z żółtym serem lub smażonym boczkiem. Przepis z pewnością zagości w Twoim domu na dłużej.

bDYfxtXN
Zobacz także: Zobacz także: Przepis na gulasz. Proste i sycące danie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bDYfxtYi
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(22)
Ech ludzie
7 miesięcy temu
Pieczywo nieswieze jest niezdrowe,z powodu drobnoustrojow chorobotworczych/sa one takze niewidoczne golym okiem//nie nalezy nigdy spozywac nieswiezego pieczywa czy chleba czy tez tosty bulki itd///robiono to niestety wczesniej i robia to nadal niestety/z powodu oszczednosci czy tez smaku/ludzie nie wierzycie to wezcie kawalek nieswiezego pieczywa i przebadajcie w labolatorium/moze dotrze do was
Adela
9 miesięcy temu
Maja babcia robiła mi na śniadanie jak chodziłam do szkoły. To było 40 lat temu. Do tego ciepłe mleko.
jagna.
9 miesięcy temu
Aja maczam chleb w jajku podpiekam jedną stronę następnie przewracam na drugą stronę zmniejszam ogień, na chleb kładę plasterek sera żółtego przykrywam pokrywką, gdy ser się rozpuści wyjmuję z patelni polewam kechupem. Pycha
bDYfxtYj
stop dezinfo
9 miesięcy temu
ostatnio pisaliscie ,ze te skladniki nie sa dobre na sniadanie. co z wami ?
E-ryt
9 miesięcy temu
Tyle tylko, że kupiony boczek nie nadaje sie do spożycia, a co dopiero mówić do jedzenia - woda + chemikalia + diabli wiedzą czym jeszcze nafaszerowany.
alojzy
9 miesięcy temu
xd naprawde
Edek
9 miesięcy temu
O2 to jak nazwiecie gotowane kartofle z siadlym mlekiem ? Wymyślcie coś żeby było po francusku.
Edek
9 miesięcy temu
Niesamowite, stary chleb z jajkami to francuskie cudo. W Polsce nikt nigdy o tym nie słyszał . O2 dziękuję wam za tą wiadomość .
SSBArd
9 miesięcy temu
Faktycznie, nowość! Jeszcze z Francji. Wow chyba biegnę,do sklepu,po czerstwy chleb! Żenada,te przepisy...
walius
9 miesięcy temu
ten przepis powstał w łitwie. znam ten przepis od 50 lat moja babcia cały czas to robiła bo lubiłam
Rewawa
9 miesięcy temu
Dzięki za inspirację na dzisiejsze śniadanie. Zrobię sobie z prasłowiańską chałką. Została z soboty.😀 Dżem będzie francuski ale będę jadła widelcem, który wymyślili starożytni Polacy zmiejszając widły.
Rewawa
9 miesięcy temu
Bosz! A Neron podpalił Rzym robiąc te piastowskie grzanki.
Ankira
9 miesięcy temu
W Irlandii z Nutella i bananamilub z boczkiem na chrupko malinami i syropem klonowym
bDYfxtYb
Miro
9 miesięcy temu
Od 40 lat jadam takowe zapiekane chlebki, jak ktoś lubi można do smaku natrzeć taki chlebek czosnkiem, dobrze z papy ziaja. A że francuskie to ja nie wiedziałem, już taki głupi od tego czytania jestem!
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić