Wilgotne ciasto czekoladowe. Bez użycia piekarnika

6

Naszła cię ochota na szybki i słodki deser? Spróbuj przepisu na pyszne i wilgotne ciasto czekoladowe. Przygotujesz je w ok. 4 minuty bez użycia piekarnika.

Wilgotne ciasto czekoladowe. Bez użycia piekarnika
Wilgotne ciasto czekoladowe bez użycia piekarnika. (Pixabay)

Do przygotowania tego pysznego ciasta czekoladowego potrzebujesz zaledwie kilku prostych składników. Wystarczy je wszystkie ze sobą połączyć, masę przelać do foremki, wstawić do mikrofalówki i po 3 minutach deser gotowy. Ciasto wychodzi wilgotne i mocno czekoladowe. Smacznego!

Przepis na ciasto czekoladowe bez użycia piekarnika. Składniki:

  • 1 jajko
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki oleju

Przepis na ciasto czekoladowe bez użycia piekarnika. Wykonanie:

  • jajko i suche składniki wymieszaj dokładnie w misce
  • następnie masę przelej do naczynia ceramicznego, kubka lub silikonowej foremki i wstaw do mikrofalówki
  • ciasto piecz 2-3 minuty przy mocy 800 W
  • ciasto możesz polać dodatkowo roztopioną czekoladą
Zobacz także: Pyszny sposób na rybkę. Nuggetsy z dorsza z sosem słodko-kwaśnym
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić