Nienawidzą, gdy zamawiają ten napój. Stewardessa ujawnia
Praca stewardessy to dla wielu osób spełnienie marzeń. W rzeczywistości bywa jednak bardzo ciężko. Nieregularne zmiany, brak czasu dla bliskich czy uciążliwi pasażerowie. Oprócz tego, są pewne sytuacje, do których cabin crew podchodzą z niechęcią. Jedną z nich jest serwowanie niektórych napojów. Stewardessa zdradza tajemnice kulis pracy na pokładzie samolotu.
Praca na pokładzie samolotu to dla wielu osób spełnienie marzeń. Kojarzy się z dobrymi zarobkami, częstymi podróżami i prestiżem. Wszystko zależy oczywiście od tego, na jakie linie lotnicze trafimy. W wielu miejscach nie jest bowiem możliwe latanie i zwiedzanie różnych zakątków świata. Niektórym przeszkadzają również natarczywi pasażerowie, którzy wypili zbyt wiele alkoholu albo zwyczajnie mają wygórowane wymagania.
Jedna ze stewardess zdradziła, jakich zamówień nie lubi przyjmować od pasażerów. Chodzi o napój, który sprawia niektórym pracownikom cabin crew wiele problemów. Wcale nie chodzi o sok pomidorowy, który powstrzymuje nieprzyjemne dolegliwości układu pokarmowego.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Tego nigdy nie rób w samolocie
Nienawidzą, gdy pasażerowie zamawiają ten napój. Stewardessa zdradza tajemnice pracy w cabin crew
Stewardessa zdradza tajemnice, jakich napojów nie lubi podawać pasażerom. Serwowanie przekąsek i picia podczas lotu to norma na pokładzie samolotu. Są jednak takie potrawy i płyny, które wymagają od załogi więcej zaangażowania.
Stewardessy nie lubią podawać pasażerom Coca-coli Light. To napój bez kofeiny i cukru, który bardzo pieni się przy nalewaniu. - Napełnienie szklanki zajmuje naprawdę wieki - powiedziała stewardessa w rozmowie z "Travelbook". - W tym samym czasie nalewam dwa do trzech innych napojów, takich jak kawa, herbata, sok - mówi.
Jeśli najpierw naleję colę i dodam lód po tym, to pieni się mniej, więc zawsze robię to w ten sposób - wyjaśnia swój problem stewardessa.