Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ESO
|
aktualizacja

Poszedł do knajpy Gessler. "Jadłem lepsze i to za mniejszą cenę"

77
Podziel się:

Youtuber "Sprawdzam Jak" jakiś czas temu wybrał się do słynnej warszawskiej restauracji Magdy Gessler "U Fukiera" i zrecenzował kilka potraw. Co najbardziej zaskoczyło testera w lokalu gwiazdy "Kuchennych Rewolucji"? Zdecydowanie ceny.

Poszedł do knajpy Gessler. "Jadłem lepsze i to za mniejszą cenę"
"U Fukiera" to słynna warszawska restauracja Magdy Gessler. (Instagram, YouTube)

Popularny youtuber znany w sieci jak "Sprawdzam jak" postanowił sprawdzić, czy w restauracji Magdy Gessler jest bardzo drogo, a jednocześnie bardzo smacznie i tradycyjnie.

Pierwsze co rzuciło mu się w oczy w restauracji "U Fukiera" to sklejona taśmą karta. -Ale karta sklejona taśmą klejącą - pewnie pani Magda by się o to oburzyła - skomentował w filmie youtuber.

Przeglądając kartę, tester zauważył, że ceny zakąsek zaczynają się od 39 zł. Najdroższa z przystawek, czyli tatar z łososia kosztuje aż 68 zł. Za placki ziemniaczane z tatarem ze śledzia trzeba zapłacić w restauracji Magdy Gessler aż 65 zł.

65 zł za placki ziemniaczane, no konkret - dziwi się tester.

Gdy tester spojrzał na ceny dań głównych, zrobił wielkie oczy. - Zobaczcie, jakie tutaj są ceny? No naprawdę nie jest tutaj tanio - zaznacza.

Na przystawkę youtuber zdecydował się zamówić tatar z polędwicy, następnie pierogi ruskie z siekaną miętą, schabowego, placek po węgiersku i deser.

Goście otrzymali na początku starter, czyli masło, sałatkę jarzynową i do tego ciepłe świeże pieczywo

Świeżutki chlebek, sałatka bardzo chrzanowa. Jak dla mnie sałatka najsłabsza, jednak chleb to absolutna poezja smaku, naprawdę - ocenił youtuber.

Pierogi za 39 zł nie zachwyciły youtubera

Smak pierogów ruskich nie do końca zachwycił testera. - Nie są to pierogi, które są czymś niebywałym, na pewno jadałem lepsze w restauracjach. Mocno serowe, lekko ziemniaczane, ciasto minimalnie za grube. Ogólnie bardzo dobre, ale nie niebywałe - ocenił youtuber. Pierogi ruskie z siekaną miętą kosztowały 39 zł.

Następnie "Sprawdzam jak" testował tatara z polędwicy, który w restauracji popularnej restauratorki kosztuje 48 zł.

Bardzo dobre danie - ale nie jest to zadziwiające - jadłem lepsze i co ciekawe, za mniejszą cenę - relacjonuje tester.

Następnym daniem, jakie testował youtuber był schabowy z ziemniaczkami i młodą kapustą. - Nie czuć smalcu, bardzo cienka panierka, kotlet jest smaczny, mięso jest soczyste. Jak u was w domu dobrze się gotowało, to takie coś na spokojnie byście w domu zrobili. To jest kuchnia polska, dobra, ale czy niebywała? Po raz kolejny o to bym się kłócił.

Ostatnim daniem jakie zamówił był placek po węgiersku wg receptury Magdy Gessler. - Bardzo dobry, bardzo paprykowy, jeżeli lubicie gulasz i placek po węgiersku w wersji mocno paprykowej, to ten by was naprawdę usatysfakcjonował. Ten placek mocno różni się od innych - ocenił youtuber.

Na deser tester zamówił Zupę "Nic". - Pyszna. To jest fuzja smaku. Jest fenomenalna. Mega świeże owoce, jeden z najpyszniejszych deserów, jakie jadłem w swoim życiu - zachwyca się youtuber. Deser w postaci zupy kosztuje w tym lokalu 39 zł.

Mam jedną puentę z restauracji Magdy Gessler - jeżeli byśmy obniżyli porcje o połowę i ceny byśmy zmniejszyli o połowę, to myślę, że klientów w tej knajpie byłoby absolutnie bez liku. Ale co najważniejsze wszystkie dania były smaczne, wszystkie dania były w jakimś tam stopniu pyszne i powracające do naszych dziecinnych smaków, ale deser to jest przyjemność, która będzie mi się śniła mokrymi nocami - podsumował youtuber.
Zobacz także: Magda Gessler: "Mam wrażenie, że ktoś zrobił kupę i położyć mięso"
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(77)
studenci
5 miesięcy temu
Gessler się już dawno skończyła. Pączki-15 i pierogi -39zł. MASAKRA. Takie badziewie, że do ust nie da się wziąć.
HWDPiS
5 miesięcy temu
Lanserze w wersji dla ubogich, poczytaj sobie w mądrych księgach co to jest zupa "nic" i przestań się tak spuszczać bo zabrudzisz u Salci Gessler podłogę i będzie musiała z mopem lata.
Fjyfbhv
5 miesięcy temu
U niej nawet jakby za darmo częstowała nie zjadłbym zrobiłbym taki sam gest jak ona WYPLUŁBYM NA PODŁOGĘ NIE DO SERWETKI
nie inaczej
5 miesięcy temu
SMACZNEGO🤣🤣🤣❣❣❣💔💔
bodex
5 miesięcy temu
podziwiam gościa - jak bym się nie odważył zjeść niczego u tego czupiradła - brzydzą mnie kłaki w potrawach
Jakub. M
5 miesięcy temu
Drodzy ludzie obejrzyjcie najpierw film, a następnie czytajcie co tu jest napisane,bo najlepiej oczernić człowieka nie widząc co robi i czym się znajduje, wejdźcie na jego kanał ,,Sprawdzam Jak" i wtem rozpocznijcie rozmowę na temat, a nie bełkoczecie jak cały nasz rząd, a piszecie tak bezsensownie jak długopis Mateuszka
Ankylozaur
5 miesięcy temu
W Wadowicach mini restałracja Pod Kluczem za placki po węgierski 16 zł. No ale jakie to danie och palce lizać. A tej z mopem ma głowie tam nie było.
Gość
5 miesięcy temu
Pan całe życie fastfoody jadł to ma średnie pojęcie o drogiej dobrej kuchni 🤣🍔🌭🍕🍟🥙🤣
Mario
5 miesięcy temu
U Fukiera co bylem to obsluga byla taka sobie (kilka razy dawalem sobie szansę na zmianę zdania), dania nie porywały a ceny ... no normalne/warszawskie. Nie jest dla mnie problemem gdy cena jest za wysoka, bo przecież idę tam świadomie, a restauracja ma swoją tradycję i drogą lokalizację. Dla mnie jest to miejsce na wyjście jednorazowe bez koniecznosci powrotu. Ja zdecydowanie wybieram Mateusza Gesslera, ale o gustach się nie dyskutuje. Obsluga jednak w takim miejscu powinna być o wiele lepsza i to już nie jest kwestia gustu...
Ewa
5 miesięcy temu
Temu panu proponuje aby sam otworzyl restauracje jak ma tak wybitny smak. Ceny o połowę niższe jak sobie życzy, ale produkty mają być pierwszej klasy. Życzę powodzenia. Typowe polaczkowe zachowanie-dokopac, skrytykować... Ludzie ruszcie tyłki z kanap i cieplych posadek! Otworzcie swoje firmy i sie wykażcie! Tylko nie marudzić o zarwanych nocach, pracy po kilkanascie godzin, pracownikach którzy pracują bez zaangażowania itp itd
dagda
5 miesięcy temu
Jeżeli tester pisze "jadłem lepsze", to wypadałoby podać lokalizację. I nie typy "u mojej babci", tylko w ogólnie dostępnym miejscu :)
ALA
5 miesięcy temu
bo u niej dobre sa tylko ceny
Okiem matemat...
5 miesięcy temu
Najlepiej gotować samemu i z własnych produktów. Filmik widziałem dawno i... U FUKIERA to nie tylko smak, ale wiele innych czynników ma znaczenie. Gdyby restauracja Gessler była gdzieś na peryferiach w Sochaczewie, albo w Bydgoszczy i gdyby tam gotowali absolwenci technikum gastronomicznego bez stażu, to takich cen by na pewno nie było, a jakość też czasami i w takich przypadkach jest. Płaci się również za otoczkę.
Bob
5 miesięcy temu
Dla mnie przeciętnie, niektóre dania jak dla mnie przekombinowane
...
Następna strona
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić