Tyle kosztują faworki w cukierni Magdy Gessler. Trzymajcie się krzeseł!

Ceny słodkości u Magdy Gessler biją rekordy. Ile trzeba zapłacić za kilogram faworków lub pączusiów w cukierni popularnej restauratorki? Sprawdziliśmy to! Lepiej usiądźcie!

MaMagda Gessler.
Źródło zdjęć: © AKPA, Pixabay

Magda Gessler prowadzi nie tylko restauracje, ale także delikatesy i cukiernie. W warszawskiej kawiarni "Słodki Słony" znajdziemy menu na słono i na słodko. Sezonowo sprzedawane są tam m.in. faworki i pączusie, które są przysmakami w trakcie karnawału.

Prowadząca "Kuchenne rewolucje" słynie m.in. z tego, że sprzedaje ciasta w dość wygórowanych cenach. Za pączka w lokalu Gessler trzeba zapłacić nawet 15 zł, za kawałek sernika 22 zł. Gwiazda TVN za każdym razem podkreśla jednak, że produkty oferowane w jej restauracjach powstają ze składników najwyższej jakości.

Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Do tego dążyłam – aby przyciągać was prawdą. Każde danie w karcie, każda słodkość, to nabita jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych, pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków. (...) "Słodki Słony" to tradycja i jakość. Najlepsze gatunkowo produkty, których nie boimy się używać. Ba! Używamy ich do woli! Bo to nasza magiczna różdżka - tłumaczyła Gessler w oświadczeniu opublikowanym na Facebooku.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Magda Gessler zapisuje kolejne karty swojej autobiografii: "Robiłam menu dla przeróżnych królowych"

180 zł za kilogram faworków u Magdy Gessler

Pod zdjęciem faworków na facebookowym profilu cukierni "Słodki Słony" jeden z internautów zapytał wprost o cenę tych karnawałowych słodkości. "Pytam się was o cenę faworków w tym roku, ale od środy zero odpowiedzi" - czytamy w komentarzach.

Zadzwoniliśmy więc do warszawskiej cukierni Magdy Gessler, by zapytać o cenę faworków. Chrust jest sprzedawany w opakowaniach po ok. pół kilograma.

Opakowanie faworków ok. 500 g kosztuje 90 zł, pączusie są po 65 zł (pół kg), a serduszka po 50 zł (pół kg) - usłyszeliśmy od pracownicy lokalu "Słodki Słony".

Tak więc za kilogram faworków trzeba zapłacić aż... 180 zł. Kilogram pączusi kosztuje z kolei 130 zł. Trzeba przyznać, że ceny tych łakoci wgniatają w fotel.

Źródło artykułu: o2pl
Wybrane dla Ciebie
Krzyżówka językowa. Tylko mistrz poradzi sobie z wszystkimi hasłami
Krzyżówka językowa. Tylko mistrz poradzi sobie z wszystkimi hasłami
Żołnierz chciał się poddać. Rosjanie zaczęli egzekucję
Żołnierz chciał się poddać. Rosjanie zaczęli egzekucję
Tragiczny wybuch pieca w Częstochowie. Nie żyje starsza kobieta
Tragiczny wybuch pieca w Częstochowie. Nie żyje starsza kobieta
Plaster na dłoni Trumpa. Jego rzeczniczka zabrała głos
Plaster na dłoni Trumpa. Jego rzeczniczka zabrała głos
Kupił czekoladę na jarmarku. Aż się zagotował, gdy ją otworzył
Kupił czekoladę na jarmarku. Aż się zagotował, gdy ją otworzył
Wygrała 120 mln euro. Większości już nie ma. Zaskakujące, co zrobiła
Wygrała 120 mln euro. Większości już nie ma. Zaskakujące, co zrobiła
Jechał rowerem. I nagle coś takiego. "Kaptur, słuchawki"
Jechał rowerem. I nagle coś takiego. "Kaptur, słuchawki"
Zacznie się 8 grudnia. Niż w drodze do Polski
Zacznie się 8 grudnia. Niż w drodze do Polski
Wielka ewakuacja w Wielkiej Brytanii. Zatrzymano dwóch Polaków
Wielka ewakuacja w Wielkiej Brytanii. Zatrzymano dwóch Polaków
Amerykanie mają dość. Sondaż mówi wszystko
Amerykanie mają dość. Sondaż mówi wszystko
Zobaczył karteczkę. Wściekł się. "To jest nielegalne"
Zobaczył karteczkę. Wściekł się. "To jest nielegalne"
Skandal w szkole. Młodzi Austriacy zrobili taką budowlę
Skandal w szkole. Młodzi Austriacy zrobili taką budowlę