O tej godzinie zmieniają w Lidlu ceny. Nawet 50% taniej. Mało kto o tym wie

209

Ci, którzy decydują się na zakupy w Lidlu po godz. 21:00, mogą mocno się zdziwić. Wszystko za sprawą specjalnej obniżki cen. Ma ona związek z akcją "Kupuję, nie marnuję".

O tej godzinie zmieniają w Lidlu ceny. Nawet 50% taniej. Mało kto o tym wie
Lidl (Getty Images, Martin Divisek)

Lidl co jakiś czas wdraża przeróżne akcje. Być może wiele osób nie wie o przedsięwzięciu "Kupuję, nie marnuję". O szczegółach tej inicjatywy opowiedziała Aleksandra Robaszkiewicz z Lidl Polska.

We wszystkich naszych sklepach po godzinie 21.00 w ramach akcji "Kupuję, nie marnuję" wybrane artykuły z "Piekarni w sercu Lidla" są sprzedawane o 50% taniej. Codziennie przeceniane są słodkie i słone przekąski, a w soboty przed niedzielami niehandlowymi i w dni przedświąteczne obniżamy cenę chlebów, bułek oraz bagietek. Nasz autorski projekt "Kupuję, nie marnuję" ma na celu wsparcie sprzedaży produktów w pełni wartościowych, ale o zbliżającym się terminie przydatności do spożycia - poinformowała w komunikacie przesłanym o2.pl.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Zakupy na zapas. "Odradzam". Ekspert mówi, kiedy ruszyć do sklepu

Zaznaczyła również, jak ważna dla Lidl Polska jest walka z marnowaniem jedzenia. - Przeciwdziałanie marnowaniu żywności to dla Lidl Polska, jako firmy odpowiedzialnej społecznie, jeden z najwyższych priorytetów. Podejmujemy w tym zakresie wiele działań - m.in. współpracujemy z Caritas Polska, Federacją Polskich Banków Żywności oraz prowadzimy wspomniany projekt "Kupuję, nie marnuję" - podsumowała.

"Kupuję, nie marnuję" w Lidlu

Akcja Lidla nie jest niczym nowym. Korzenie ma w marcu 2020 roku, gdy wystartowała kampania "Sztuka niemarnowania"

W ramach drugiej edycji kampanii edukacyjnej "Sztuka niemarnowania", Lidl Polska wraz z partnerami – Caritas Polska i Federacją Polskich Banków Żywności – zachęca do dokonywania przemyślanych zakupów i niemarnowania żywności. Częścią projektu jest bezpłatny e-book, wyposażony w praktyczne porady, m.in.: jak robić zapasy oraz gotować z resztek i bez resztek. Przepisy zostały oparte na żywności z długim terminem przydatności do spożycia: ryżu, kaszy i makaronie - możemy przeczytać na stronie Lidla.
Autor: MDO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.
Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje się tutaj.

Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić