Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Przejdź na
SSŃ
|

Tak naprawdę wygląda współpraca z Gessler. Oświadczenie restauracji

219
Podziel się

W najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Grodzisk Mazowiecki. W bistro "Cafe Orient X-Press" zastała poważne problemy finansowe i kryzys małżeński właścicieli. Gessler miała dokonać niemożliwego. Czy się udało? Restauracja po rewolucji wydała szczere oświadczenie.

Tak naprawdę wygląda współpraca z Gessler. Oświadczenie restauracji
Rewolucja w Grodzisku Mazowieckim nie była łatwa (Instagram)

Bistro "Cafe Orient X-press" w Grodzisku Mazowieckim pani Kasia przejęła 3 lata temu. Na początku była to jedynie kawiarnia, z czasem lokal poszerzył ofertę o pizzę i domowe obiady. Niestety, bistro nie przynosiło zysków, a właścicielka zaczęła coraz bardziej się zadłużać.

"Kuchenne Rewolucje" w Grodzisku Mazowieckim

Sytuację 37-letniej restauratorki pogarszał kryzys w małżeństwie i ciągłe kłótnie. Mąż Piotr nie chciał angażować się w życie lokalu - radził małżonce, by się go pozbyła. Pani Kasia jednak się nie poddała. Chwyciła się ostatniej deski ratunku, jaką była Magda Gessler.

"Trudne doświadczenie"

Pani Kasia jeszcze przed emisją odcinka opublikowała szczere oświadczenie na fanpage'u swojej restauracji. Restauratorka przyznała, że rewolucja nie była łatwa, a przed nią jeszcze długa droga, by lokal dobrze prosperował.

Tak, braliśmy udział w programie "Kuchenne rewolucje", tak była u nas Magda Gessler, tak było to trudne doświadczenie! Trudne i potrzebne, by ratować finansowo moje kochane miejsce, by wreszcie wyjść z problemów zadłużenia.

"Tymczasem to nie jest tak, jak większości się wydaje... To nie działa w ten sposób, że po rewolucjach wszystko jest idealne i działa bez zarzutów" - przyznaje pani Kasia. "Dostaliśmy nazwę i zarys pomysłu, teraz to budujemy i jeszcze to potrwa, bo robimy to dla Was" - napisała w poście.

Pani Kasia wspomniała też o innym problemie. Jak przyznaje, udział w popularnym programie mocno zawyżył oczekiwania klientów, którzy często zapominają, że "miejsce tworzą ludzie".

Obsługa może się bardzo starać, a też im coś nie wyjdzie, ja mogę gotować i doprawiać jak mi serce i smak podpowie a komuś i tak nie zasmakuje... Ilość oczekiwań w związku z "Kuchennymi Rewolucjami" jest bardzo duża i dziś już wiem, że ciężko będzie sprostać, bo ludzie zapominają przede wszystkim o wyrozumiałości i rozmowie.

"Uwierzcie, staramy się być na 200% dla Was. Uwielbiam gdy jesteście u nas a jeszcze bardziej kocham gdy wychodzicie najedzeni i zadowoleni" - podsumowała pani Kasia.

Magda Gessler miała trudne zadanie. Determinacja i pasja właścicielki sprawiły jednak, że po powrocie do odmienionej restauracji "Pełen Rondel" restauratorka oceniła rewolucję na 5 z plusem.

Zobacz także: Magda Gessler zapisuje kolejne karty swojej autobiografii: "Robiłam menu dla przeróżnych królowych"
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(219)
Virginia Virg...
2 miesiące temu
Pani Magda owszem na pewno na gotowaniu się zna aczkolwiek nie podoba mi się jej nerwowy temperament w pracy obowiązuje zachowanie norm społecznych powinna bardziej z uśmiechem na ustach i opanowaniem dawać wskazówki restauratorom.
starszy pan
2 miesiące temu
A ja gotuję w domowej kuchni, jesteśmy oboje z żoną ,ale żonie na starość odbiło i przestała gotować ...teraz ja muszę tym się zajmować i znam 3 potrawy: rosół, zupa jarzynowa, bigos...i tak na okrągło.Powiedziała,że 50 lat ciężko pracowała jako chirurg przy stole operacyjnym ,nie dorobiła się ani emerytury / bo to PRL i tylko mundurowi skorzystali/, ani pieniędzy , bo ludzie przynosili wyłącznie kwiaty i czekoladki!Pamiętam jak Jej doradziłem,aby odmówiła czekoladek ....to mówiła,że kobicina się rozpłakała i powiedziała,że jest wdowa z 3 dzieci!W pamięci został pokój pełen świeżych kwiatów przez całe te minione 50 lat PRL owskie.Wspomnienia zmuszają do tego abym teraz założył fartuszek i robił SOK/ śniadania,obiady, kolacje/,korzystam czasem z przepisów kulinarnych TVP , ale zawsze coś popiepszę i nie wychodzi.Żona robi tylko piernik z pierońskim zakalcem, bo przychodzi przyjaciel domu znajomy psychiatra chwali piernik i zjada prawie cały i...nigdy mu nie zaszkodził?
No i ..
2 miesiące temu
Gdyby nie pani Magda szef kuchni serwował by gówno za które zapłacilibyście sporą kasę i zdrowiem. Czepiacie się bo sami nie potraficie gotować. Każdy chce dobrze zjeść i najlepiej za tanio. Jak wam nie odpowiada kupujcie kebaby, Md's i kurczaki z KFC a kasa popłynie do terrorystów i złodziei a wy będziecie o 30 kilo więksi i zadowoleni jak widać. Wasze zdrowie wasz wybór. Bon appetit.
Daro
2 miesiące temu
Może ja wyślemy na bialorus
Bbbbbbbb🥀🥀�...
2 miesiące temu
TE Biedne kucharki kelnerzy. Bogu ducha winni. Muszą się powstrzymywać. Żeby to czupiradło.... W zupie" nieutopić"
Karabinek
2 miesiące temu
Geslerke chce Łukaszenko zatrudnić, będzie gotować na granicy "uchodźcom,,i Putinowi na Kremlu.
Lolo.
2 miesiące temu
gotuje obiady dziennikarzom z tvn a oni puzoniej głupoty opowiadają,.
Maradona
2 miesiące temu
Mapety, świnka pigi, ale już nie pamiętam, ale tak jakoś,, Mapety. Widać po niej że lubi dobrze zezric, a najlepiej darmochę.
annek
2 miesiące temu
Korzystam często z rodziną z restauracji bliskiego przydrożnego małego motelu. Tanie i bardzo smaczne niewyszukane i urozmajcone b. smaczne dania. Szczególnie obiadowe. Mam gdzieś restauracje.
smutna
2 miesiące temu
TVN mogłaby dać już sobie spokój z kuchennymi rewolucjami i innymi gotującymi czekam kiedy w TVN 24 redaktorzy zaczną gotować no wtedy umowy z TV satelitarną już nie podpiszę
biały
2 miesiące temu
Moja żona świetnie gotuje ale małe dzieci mają swoje humory.Synek marudził,że mu nie smakuje itd. Kazałem wstać od stołu jak nie chce jeść to go nie zmuszamy.W nocy stuki w lodówce a synek opycha się jedzeniem tym czym wcześniej wzgardził.Każde jedzenie jest dobre
Bbbbbb😡😡😡�...
2 miesiące temu
Jak im..Geslerowa zagra... tak oni wszyscy.."restauratorzy" Się z tym godzą... Sprzedają się jak tanie Dziwki... Byleby zasponsorowała...
Gastronom
2 miesiące temu
Kiedyś jak chciałeś otworzyć cokolwiek a szczególnie z jedzeniem jedzeniem to musiałeś mieć wykształcenie adekwatne do interesu jaki otwierasz.Aptekę mógł otworzyć gość po farmacji , knajpę po szkole gastronomicznej . A teraz bele paciulok może otworzyć cokolwiek byle miło kasę . Wszystkie zawody umierają bo amatorzy poświrują przed telewizorem i już się ich tytułuje kucharza i,kelnerami MASACRA.Kiedyś ludzie musieli się uczyć latami . Ale to byli fachowcy,kucharz był kucharzem,kelner był kelnerem a teraz amatorzy , studenciaki byle poświrować i się mię narobić ACHA i takiemu jeszcze napisem daj albo ci do zupy nawołuje.
paszkwil
2 miesiące temu
a w rzeszowie poznali się na tej jej knajpie i od dwóch tygodni już jej nie ma, zresztą lodziarni na grunwaldzkiej też
...
Następna strona
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić