Magda Gessler wielokrotnie już zdradzała przepis na idealne pierogi. Podkreśla, że podstawą tego dania jest dobre ciasto, do którego trzeba użyć masła. Dzięki temu pierogi są delikatne i miękkie.
Pierogi Magdy Gessler. Potrzebne składniki:
- pół kg mąki
- 250 ml gorącej wody
- 1 łyżka masła
- 1/4 łyżeczki soli
Czytaj także: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Pierogi Magdy Gessler. Sposób wykonania:
- mąkę przesiej do miski lub na stolnicę
- dodaj sól i masło pokrojone na mniejsze kawałki
- w mące zrób wgłębienie i wlej tam wodę
- szybko wyrób ciasto
- idealnie wyrobione ciasto po przekrojeniu będzie miało widoczne pęcherzyki
- ciasto wykorzystaj od razu po wyrobieniu, aby nie zrobiło się gumowate, przykrywaj je ściereczką lub folią
- ciasto rozwałkuj i faszeruj swoim ulubionym nadzieniem
Czytaj także: Tak mało kalorii w cieście? Przepis na fit tiramisu
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.