Pierogi według Magdy Gessler. Jeden składnik odmieni to danie
Magda Gessler przedstawia swój przepis na doskonałe pierogi. To danie, które pojawia się na stołach większości Polaków, ale niewiele osób wie, co zrobić, aby ciasto było delikatne i miękkie. Sekretem jest jeden składnik.
Źródło zdjęć: © Pexels
Magda Gessler wielokrotnie już zdradzała przepis na idealne pierogi. Podkreśla, że podstawą tego dania jest dobre ciasto, do którego trzeba użyć masła. Dzięki temu pierogi są delikatne i miękkie.
Pierogi Magdy Gessler. Potrzebne składniki:
- pół kg mąki
- 250 ml gorącej wody
- 1 łyżka masła
- 1/4 łyżeczki soli
Czytaj także: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Pierogi Magdy Gessler. Sposób wykonania:
- mąkę przesiej do miski lub na stolnicę
- dodaj sól i masło pokrojone na mniejsze kawałki
- w mące zrób wgłębienie i wlej tam wodę
- szybko wyrób ciasto
- idealnie wyrobione ciasto po przekrojeniu będzie miało widoczne pęcherzyki
- ciasto wykorzystaj od razu po wyrobieniu, aby nie zrobiło się gumowate, przykrywaj je ściereczką lub folią
- ciasto rozwałkuj i faszeruj swoim ulubionym nadzieniem
Czytaj także: Tak mało kalorii w cieście? Przepis na fit tiramisu