32 lata temu odstawiła cukier. Ludzie nie wierzą, gdy podaje swój wiek

88

Australijka Carolyn Hartz od 32 lat nie spożywa cukru. Uważa, że dzięki temu udało jej się utrzymać zdrowie i szczupłą sylwetkę, którą chwali się w mediach społecznościowych. Patrząc na zdjęcia, trudno uwierzyć, ile ma lat. Teraz zdradziła, co je na co dzień, by mieć taką figurę.

32 lata temu odstawiła cukier. Ludzie nie wierzą, gdy podaje swój wiek
Australijka od wielu lat nie je cukru (Instagram.com)

Carolyn Hartz pochodzi z Perth w zachodniej Australii, ma troje dzieci i 74 lata. Jest to o tyle zaskakujące, że kobieta zupełnie nie wygląda na swój wiek. Na jej profilu na Instagramie można podziwiać jej szczupłą sylwetkę, którą czasem eksponuje nawet w bikini. Australijka twierdzi, że zawdzięcza to jednej podstawowej zmianie w diecie. 32 lata temu zupełnie odstawiła cukier i zamieniła go na ksylitol. 

Udowadnia, że można mieć piękną sylwetkę po siedemdziesiątce

"Od 28 lat nie jem cukru. Na początku było to trudne, ponieważ byłam od niego uzależniona, ale uważam, że jest to jeden z najważniejszych powodów, dla których udało mi się zachować zdrowie i sylwetkę" – stwierdziła Carolyn Hartz w rozmowie z "Daily Mail" w 2018 roku.

"Wiemy, że nasz metabolizm spowalnia wraz z wiekiem. Oznacza to po prostu, że musimy przejąć kontrolę, dokonywać zdrowszych wyborów i pracować trochę ciężej. Uważam, że bardzo ważne jest, aby zdawać sobie sprawę z rodzaju spożywanego jedzenia i jego ilości. (...) Wiele kobiet po 50. roku życia uważa, że ​​nie da się utrzymać szczupłej sylwetki i odpowiedniej wagi" – dodała 74-latka. 

Trwa ładowanie wpisu:instagram

Co je, by tak wyglądać?

Carolyn Hartz na łamach "Daily Mail" zdradziła, jak wygląda jej codzienna dieta. Kobieta zaczyna swój dzień od zjedzenia banana lub kiwi i popija owoc czarną herbatą. Na śniadanie je jajecznicę ze szpinakiem i pomidorem lub łososiem, którą kładzie na kromkę bezglutenowego pieczywa. Gdy jednak nie ma ochoty na duży posiłek, zamiast tego je jogurt naturalny ze świeżymi owocami. 

Na obiad Carolyn Hartz przygotowuje kurczaka z awokado, fetą i pomidorem i kładzie go albo na waflu ryżowym, albo na bezglutenowym pieczywie. Na kolację wybiera kurczaka lub rybę, rzadziej w jej menu pojawia się czerwone mięso. Do tego zjada sałatkę lub zielone warzywa ze słodkim ziemniakiem. Codziennie wieczorem pozwala sobie na dwie kostki gorzkiej czekolady. Jej przekąskami w ciągu dnia są orzechy i ciastka bez zawartości cukru. 

Trwa ładowanie wpisu:instagram

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Erytrytol. Najzdrowszy zamiennik dla cukru
Autor: ORY
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić