Ania Lewandowska zajada się tym jesienią. Przepis na jabłkowe racuchy

75

Anna Lewandowska jest specjalistką od zdrowych przepisów. Trudno się dziwić - zarówno ona, jak i jej ukochany mąż, Robert Lewandowski są sportowcami. Ich dieta musi dostarczać odpowiednich składników. To jednak nie oznacza, że nie pozwalają sobie na "normalne dania". Jesienne jabłkowe racuchy z przepisu trenerki smakują identycznie jak u babci, ale do ich wykonania zostały użyte zdrowsze odpowiedniki niektórych składników.

Ania Lewandowska zajada się tym jesienią. Przepis na jabłkowe racuchy
Racuchy/Anna Lewandowska (AKPA, Youtube)

Niegdyś cały internet śmiał się z Anny Lewandowskiej, gdy ta zaproponowała przepis na śniadanie za 50 zł. Dziś już jest to przeszłość - trenerka zrozumiała, że jeśli chce dotrzeć do większej grypy odbiorców, musi iść w trochę innym kierunku.

I dlatego często na jej mediach społecznościowych czy blogu pojawiają się przepisy łatwe i niezbyt skomplikowane. Nie brakuje też takich, które przypominają smaki dzieciństwa. To wszystko jednak jest w zdecydowanie zdrowszej formie - z użyciem zdrowszych skladników.

A oto jej jesienne jabłkowe racuchy. Trudno im się oprzeć i jesteśmy przekonani, że ich wielkimi fanami będą również dzieci, ale zamiast mleka (które zawiera trudno przyswajalną laktozę), Ania proponuje użyć napój roślinny. Zwykłą mąkę pszenną, która może sprawić, że będziemy odczuwać wzdęcia i zaparcia, zastąpiła mąką owsianą, a zamiast cukru białego, który jest uważany za "białą śmierć" użyła cukru kokosowego. Można? Można!

Jesienne jabłkowe racuchy. Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki ciepłego napoju roślinnego
  • 1 jajko
  • 2 i 1/2-3 szklanki mąki owsianej
  • 10 g drożdży
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • szczypta cynamonu

Jesienne jabłkowe racuchy. Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na ciasto wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać olej i nakładać ciasto, a na wierzch każdego racuszka ułożyć plasterek jabłka.
  • Smażyć do czasu, aż uzyskają lekko złoty kolor.
  • Na koniec posypać cynamonem.

I gotowe! Smacznego!

Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić