Nigdy tego nie dodawaj do rosołu. Magda Gessler przestrzega
Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych restauratorek z naszego kraju. Co jakiś czas dzieli się z Polakami wskazówkami dotyczącymi przeróżnych dań. Tym razem postanowiła doradzić, czego nigdy nie powinniśmy dodawać do rosołu. Wystarczy jeden ruch i zupa będzie zepsuta!
Rosół to bardzo popularne danie. Bardzo często pojawia się na polskich stołach. Magda Gessler uważa, że podczas przygotowań tej zupy nierzadko popełniany jest ogromny błąd. Chodzi o wykorzystanie mięsa z kury.
Wiele osób nie wyobraża sobie rosołu bez tego dodatku. Tymczasem Gessler twierdzi, że kura zupełnie nie nadaje się do tej zupy. Popularna restauratorka wyraźnie podkreśla, że należy zrezygnować z kurzego mięsa.
Gessler uważa, że ten składnik wręcz psuje smak zupy. Co zatem można wrzucić do rosołu? Magda zaleca wykorzystanie mięsa z kaczki lub mięsa wołowego. Restauratorka doradza również, by nie oszczędzać na warzywach. Odradza stosowanie mrożonek.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Magda Gessler o gotowaniu Polaków. Wciąż nie umiemy robić jednej prostej zupy
Ogromna metamorfoza Magdy Gessler
Magda Gessler przeprowadza rewolucje w różnych restauracjach, a jakiś czas temu zdecydowała się również na wielkie zmiany w swoim życiu. Pod koniec 2022 roku ujawniła, że straciła aż 13 kilogramów! Jak osiągnęła ten cel? Telewizyjna gwiazda zdążyła już ujawnić receptę na sukces. Nie jest to zbyt skomplikowana metoda.
Jem mniejsze porcje. To żadne odkrycie, ale działa! Nigdy nie odchudzam się rygorystycznie. Nakazy i zakazy nie działają dobrze. Najważniejszy jest spokój, zaufanie sobie i zachowanie równowagi. Jest mnie mniej już o 13 kilogramów. Znikam na wadze, bez wysiłku, zupełnie w sposób magiczny. Dziś prawie nie jem mięsa, piję dużo ciepłej wody, nie podjadam między posiłkami, a jeśli już, to odrobinę śliwek lub malin - mówiła magazynowi "Party".