Pieczarki w serowej panierce. Chrupiąca i pyszna przekąska

19

Pieczarki w serowej panierce to wyśmienita przekąska na każdą okazję. Miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz pieczarka z dodatkiem ulubionego sosu skradnie serca wielbicielom wegetariańskich potraw.

Pieczarki w serowej panierce. Chrupiąca i pyszna przekąska
Pieczarki w serowej panierce to chrupiąca i pyszna przekąska na każdą okazję. (Instagram)

Do tego przepisu najlepiej sprawdzą się mini pieczarki, które po smażeniu są bardzo chrupiące. Pieczarki w serowej panierce przygotujesz w kilka minut, wystarczy namoczyć je w jajku i panierować w bułce tartej z parmezanem. Chrupiące pieczarki będą idealne smakowały z sosem czosnkowym lub pikantnym.

Przepis na chrupiące pieczarki w serowej panierce. Składniki:

  • 250 g pieczarek (najlepiej małych)
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki soli
  • 5 g mąki
  • 10 g bułki tartej
  • 20 g tartego parmezanu lub grana padano
  • olej do smażenia

Przepis na chrupiące pieczarki w serowej panierce. Wykonanie:

  • dokładnie oczyść pieczarki
  • jajko roztrzep i dopraw solą
  • mąkę wymieszaj z bułką tartą i parmezanem
  • na patelni rozgrzej dużą ilość oleju
  • pieczarki mocz w w jajku, następnie w panierce z parmezanem
  • smaż pieczarki na rozgrzanym oleju na złocisty kolor
  • pieczarki możesz podawać z ulubionym sosem.
Zobacz także: Sprawdzony przepis na tartę ze szparagami na francuskim cieście
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić