Pieczarki w serowej panierce. Chrupiąca i pyszna przekąska
Pieczarki w serowej panierce to wyśmienita przekąska na każdą okazję. Miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz pieczarka z dodatkiem ulubionego sosu skradnie serca wielbicielom wegetariańskich potraw.
Źródło zdjęć: © Instagram
Do tego przepisu najlepiej sprawdzą się mini pieczarki, które po smażeniu są bardzo chrupiące. Pieczarki w serowej panierce przygotujesz w kilka minut, wystarczy namoczyć je w jajku i panierować w bułce tartej z parmezanem. Chrupiące pieczarki będą idealne smakowały z sosem czosnkowym lub pikantnym.
Przepis na chrupiące pieczarki w serowej panierce. Składniki:
- 250 g pieczarek (najlepiej małych)
- 1 jajko
- pół łyżeczki soli
- 5 g mąki
- 10 g bułki tartej
- 20 g tartego parmezanu lub grana padano
- olej do smażenia
Przepis na chrupiące pieczarki w serowej panierce. Wykonanie:
- dokładnie oczyść pieczarki
- jajko roztrzep i dopraw solą
- mąkę wymieszaj z bułką tartą i parmezanem
- na patelni rozgrzej dużą ilość oleju
- pieczarki mocz w w jajku, następnie w panierce z parmezanem
- smaż pieczarki na rozgrzanym oleju na złocisty kolor
- pieczarki możesz podawać z ulubionym sosem.
Czytaj także: Najlepsza kiełbasa z grilla. Kilka magicznych trików
Sprawdzony przepis na tartę ze szparagami na francuskim cieście
Źródło artykułu: o2pl