Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
BA
|

Najlepsza kiełbasa z grilla. Kilka magicznych trików

38
Podziel się:

Nadchodzi długi weekend, a to oznacza, że niektórzy skuszą się na grillowanie na świeżym powietrzu. Wydaje się, że nie ma nic skomplikowanego w smażeniu kiełbasek, ale i w tym przypadku trzeba uważać i wiedzieć, jak to zrobić poprawnie.

Najlepsza kiełbasa z grilla. Kilka magicznych trików
Najlepsza kiełbasa z grilla (Getty Images)

Aby kiełbasa z grilla smakowała jak najlepiej, przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na rodzaj mięsa. Najlepiej, jeżeli będą to kiełbaski z wieprzowiny lub z przewagą tego mięsa. Dobrze jest, jeżeli w kiełbasie nie ma zbyt dużej ilości tłuszczu - najlepiej jeżeli będzie go mniej niż 20 proc.

Kupując kiełbasę, warto też zwrócić na jej składniki. Unikajmy kupowania mięsa z dużą ilością konserwantów oraz sprawdźmy, czy kupowana przez nas kiełbasa jest przygotowana w naturalnym jelicie. Wśród składników nie może się znaleźć mięso oddzielane mechanicznie, difosforany (E450) trifosforany (E451), karagen (E407) oraz skór wieprzowych. Kiełbasa nie powinna tez zawierać dodatkowych barwników.

Kiełbasa z grilla. Składniki:

  • Kiełbasa z wieprzowiny
  • Keczup (opcjonalnie)
  • Musztarda (opcjonalnie)

Kiełbasa z grilla. Wykonanie:

  • Kiełbasę pokroić na całej długości, z obu stron. Można też włożyć do środka ser lub pieczarki.
  • Ułożyć kiełbaski na rozgrzanym grillu, na średnim poziomie. Grill musi być wcześniej rozpalony tak, żeby węgle były rozżarzone.
  • Kiełbaski grillować przez ok. 15 minut, obracając je od czasu do czasu. Powinny się przypiec, ale nie mogą się przepalić, czyli nie mogą uzyskać czarnego koloru.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(38)
Leeeon
rok temu
Ja bardzo lubię kiełbaskę od Kiszeczki, które już od kilku lat trafiają na grilla u mnie w domu. Kupuję w sklepie przy Bartyckiej w Warszawie, bo obsługa tam jest super. :-)
Tomek
rok temu
Jest bardzo dużo kiełbas, które są dobrej jakości. Grunt to umieć je dobrze przygotować. Od wielu lat robię kiełbaski na grilu. Fajnie jest zrobić dobrą marynate, np. z perły miodowej, odrobiny miodu i ulubionych przypraw.
gulon
rok temu
Na grilla tylko biała kielbasa bez peklowania!!!
Rico
rok temu
Grillowanie autora tekstu-to cel artykułu czyli ilość wpisów
Karyten
rok temu
Najlepciejsza jest kiełbasa z papierem toaletowym - ta z biedry po 3,50 za kg Mniam - b smaczna i zdrowa
Plebs
rok temu
Jpd...Odkrył Amerykę..ze grilla rozpalić i równo poukładać na gorącym grilu...Chyba z oszczędności zatrudniacie dzieci z przedszkola..
Wodnik
rok temu
A to trzeba grilla rozpalić 🤔 ???
Wodnik
rok temu
No,super.Znalazł się specjalista 😂 nauczyciel.Chyba szkołę wyższą skończył-specjalność " grillowanie "
Barany
rok temu
Przecież tu nie chodzi o treść która jest idiotyczna ale ile baranów kliknie w link, którego tytuł wydaje się ciekawy. Za to autor dostaje kasę.
Bartollini Ba...
rok temu
Przepis roku...
kocia
rok temu
tak ,najlepszy rak na własne życzenie
NYC
rok temu
Co to za amator pisał... Dramat... Jeden z najgorszych artykułów
Prącisław
rok temu
moja kiełbasa ma w zwisie 25 cm. To chyba dobrze?
sprawiedliwy
rok temu
Jesteście nienormalni. Takie bzdury.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić