Potrzebujesz tylko dwóch składników. Przepis na kotlety z tuńczyka

4

Kotlety z tuńczyka to świetna alternatywa dla klasycznych mielonych. Są mięciutkie i co ważne bardzo szybkie w przygotowaniu. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko dwóch składników. Możesz je serwować na ciepło albo na zimno.

Potrzebujesz tylko dwóch składników. Przepis na kotlety z tuńczyka
Kotlety z tuńczyka to pyszna alternatywa dla klasycznych mielonych.

Szybkie i banalnie proste w przygotowaniu kotlety z tuńczyka smakują wybornie, zarówno na ciepło lub jako zimna przekąska. Kotleciki mogą być podstawą obiadu wtedy zaserwuj je z ziemniakami lub innymi dodatkami. Są też dobrym pomysłem na sycące kanapki. Co najważniejsze do przygotowania tego dania potrzebujesz tylko dwóch składników.

Przepis na kotlety z tuńczyka. Potrzebne składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 jajko
  • opcjonalnie: garść natki pietruszki
  • szczypta soli i pieprzu

Przepis na kotlety z tuńczyka. Sposób wykonania:

  • Tuńczyka odsącz z zalewy i wrzuć do miski
  • Dodaj jajko, pietruszkę, sól i pieprz
  • Wszystko dokładnie wymieszaj i formuj małe kotleciki. Jeżeli uznasz, że masa jest zbyt rzadka możesz dodać odrobinę bułki tartej
  • Rozgrzej patelnię i smaż kotlety do zarumienienia
Zobacz także: Pannukakku - prosty przepis na fińskie naleśniki
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić