Pasta jajeczna lekka jak pianka. Przepis, którym zaskoczysz niemal każdego

10

Myślisz, że pastą jajeczną trudno kogokolwiek zaskoczyć? Spróbuj tego sposobu. Składniki i smak ten sam, ale pasta jest lekka jak pianka.

Pasta jajeczna lekka jak pianka. Przepis, którym zaskoczysz niemal każdego
Proponowany sposób podania. (YouTube)

Wykonanie pasty jajecznej jest bardzo proste. To świetna śniadaniowa alternatywa dla sadzonych lub gotowanych na miękko jajek. Jest jednak prosty sposób, by zrobić niecodzienną wersję pasty jajecznej.

Pasta jajeczna inaczej. Potrzebne składniki:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Pasta jajeczna inaczej. Sposób wykonania:

  • Jajka ugotuj na twardo
  • Po ugotowaniu jajek przełóż je do wody z lodem, będą się łatwiej obierać
  • Oddziel białka od żółtek
  • Przygotuj miskę, a nad nią połóż sito z bardzo małymi oczkami
  • Najpierw przecieraj przez sito przy pomocy łyżki żółtka, później białka
  • Do jajek dodaj majonez, sól i pieprz i delikatnie wymieszaj
Zobacz także: Jajka w różnych formach. Pomysł na pyszne śniadanie
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić